THE VOICE-VINNER: Knut Marius Djupvik har vunnet både The Voice og Stjernekamp, og hadde en stor stemme å bidra med på årets julekonsert med Nes Storband og Stina Stenerud. Foto: Tommy Simon Norum

Bare de bakerste setene var ledige da denne stjernen kom

Det manglet ikke på gode vokalprestasjoner da Stina Stenerud inviterte med seg Knut Marius Djupvik på årets julekonsert med Nes Storband. Hun var en stund redd for å miste vokalistjobben i storbandet.

– Knut Marius har vunnet både «The Voice» og Stjernekamp. Jeg er redd han vinner i kveld også, da får jeg ikke komme tilbake neste år, innledet Stina Stenerud, Nes Storbands faste vokalist, som videre ønsket velkommen til årets gjestevokalist Knut Marius Djupvik.

Djupvik kunne betrygge Stina med at han hadde vært fan av henne i mange år etter at han hørte henne synge for første gang. Sammen leverte de solide vokalprestasjoner på årets juleshow med Nes Storband i kulturhuset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fullsatt sal

Det var kun de aller bakerste setene på galleriet i storsalen som var ledige da Stenerud og storbandet inviterte til julekonsert, noe som for mange har blitt en årlig juletradisjon. Med seg på repertoaret hadde Stenerud blant andre en rolig utgave av Wham-klassikeren «Last Christmas», «The Christmas Song» og «All I Want for Christmas is You», mens Knut Marius åpnet med juleklassikeren «Sleigh ride».

FULLT KULTURHUS: Julekonserten med Nes Storband og Stina Stenerud fylte storsalen i Nes kulturhus søndag kveld, tradisjon tro. Foto: Tommy Simon Norum

Bowie og Ray Charles

Nes Storband spilte flere instrumentallåter, blant andre «Let it snow», før Stina og Knut Marius sammen sang «To the Tango» av Ray Charles, «Peace on Earth» kjent med David Bowie og Bing Crosby, og Crosbys «Mele Kalikimaka».

– Med storband har man alltid lyst til å dra fram en av de aller største låtene, nemlig «Christmas Waltz » av Frank Sinatra, sa Djupvik, før han fortsatte med Elvis-klassikeren «Blue Christmas».

Storsalen var pyntet med juletrær, og publikum fikk roe seg ned i førjulstida med en rekke kjente julesanger i kjent storband-stil.