Audun Breen inn i Oslo-Filharmonien

Audun Breen fra Brårud er ny solotrombonist i selveste Oslo-Filharmonien.

MUSIKK

Oslo-Filharmonien holdt søndag audition for en plass som solotrombonist. Nesbuen Audun Breen trakk det lengste strået og vant auditionen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Så fort som mulig

- Det innebærer at jeg begynner i Oslo-Filharmonien så fort som mulig, sier Breen til Raumnes.

Han innleder nå en prøveperiode.

- Jeg må igjennom den, og hvis alt går bra, så vinner jeg jobben formelt sett, sier Breen.

Alle odds taler for at det går bra. Siden januar i år har han vært trombonist i Göteborgs Symfoniker, der han har høstet stor anerkjennelse. Nå går det i retning av at han vender tilbake til gamlelandet.

- Det går i retning av at jeg flytter hjem, ja. Kanskje fra januar. Jeg er ikke helt sikker ennå, sier Breen. Dette er en stor omveltning i hverdagen. En positiv sådan for den dyktige instrumentalisten far Brårud.

Drømmejobben

- Dette er vel en jobb som henger veldig høyt?

- Ja, det har vært drømmejobben hele veien, fastslår Breen.

Han har gått sine «spillesko» i Nes, med bakgrunn fra Nes kulturskole og Jerpestad og Brårud skolekorps. Han var med i Nes Storband fra han var 14 år og har spilt i flere storband. På Norges musikkhøgskole ble det bachelor fra 2007-2011, klassisk utøvende. Han studerte til mastergrad i London ved Guildhall School of Music and Drama i 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter det har han jobbet et år i Kristiansand symfoniorkester. Han har hatt mange engasjementer i diverse orkestre i Norge og rundt om i Europa.

Etter et snaut år i Göteborgs Symfoniker, der han har høstet stor anerkjennelse, er han kvalifisert for spill i selveste Oslo-Filharmonien.

Som solotrombonist blir han samtidig leder for denne instrumentgruppa.

Oslo-Filharmonien

Oslo-Filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere, og en nesten hundre år lang historie. Orkesteret spiller årlig 60-70 konserter, hovedsakelig i Oslo, men også på turneer i inn- og utland.

Ofte deltar internasjonalt kjente solister og dirigenter på konsertene.