annonse

Amund tar med norske bluesartister til Royal Albert Hall

London
London: Amund Maarud og Knut Reiersrud i spissen for et norsk blueslag som skal spille i Royal Albert Hall i november 2019. (Foto: Pressefoto)

Amund Maarud er kunstnerisk ansvarlig når kremen av norske bluesartister inntar Royal Albert Hall i november 2019.

Jan Erik Hæhre

- Først holdt jeg på å le meg ihjel, og tenkte at det er jo en helt vill ting å være med på. Men med Eric så er ingen mål for store, sier Amund Maarud.

Tirsdag ble nyheten sluppet om at nesbuen skal lede et stort kobbel av norske bluesartister på en blueskonsert i selveste Royal Albert Hall i november 2019.

Store visjoner

Maarud har altså fått det kunstneriske ansvaret, og han sier det henger faktisk på greip å ha store visjoner for sjangeren og dens utøvere.

- Det har alltid vært en drøm å ende opp i sammenhenger der det man står for og hvordan man musiserer ikke er likegyldig. Etter hver som man blir eldre, begynner man kanskje å måle suksess på en litt annen måte, og innser at sånne ting ikke kommer til å skje. Men så skjer det, og det er jo utrolig moro, sier Maarud.

Blue Mood

Når Amund Maarud sier Eric, mener han Eric Malling. Han feiret 20 år med blueslabelen Blue Mood i fjor, og han har klart å få innpass i Royal Albert Hall via Endre Storholt i Koment AS, mannen som fikk Åge Aleksandersen inn på en av de mest ikoniske musikkscenene i verden. 10. november 2019 inntar altså norske bluesartister denne scenen.

De første offentliggjorte artistnavnene er, ved siden av Amund Maarud, Vidar Busk, Kid Andersen og Knut Reiersrud. Flere gjester vil bli offentliggjort senere.

To dager med norsk blues

Royal Albert Hall er ikke kjent som et utleielokale, men etter nøye vurderinger av både det musikalske og organiseringen i det norske bluesmiljøet, har RAH kommet til at de ønsker Koment AS tilbake som arrangør.

Hele to dager er satt av for å feire norsk blues i London i november neste år. Dagen før konserten i RAH, blir det satt opp et norsk show på den nesten like store konsertstedet Roundhouse.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse