HEDRET: Amund Maarud ble hedret da han spilte på Pakkhuset i helgen. Foto: Ole Kaldal-Key

Amund ble hedret på hjemmebane - Se video

En intetanende Amund Maarud mottok lørdag kveld diplom av Nes Blues Club for sin musikalske innsats gjennom mange år.

– Han Amund har vært en inspirator for musikkmiljøet, ikke bare i Skogbygda og Nes, men i hele Norge. Vi i Nes Blues Club vil derfor takke han for en fantastisk innsats med et lite diplom, innledet Jon Troli, nestleder i Nes Blues Club, som under konserten med Amund Maarud with Friends entret scenen og delte ut prisen.

Les også
Fullt hus på Pakkhuset – se bildene

Lørdag kveld inviterte Nes Blues Club til Maarud with Friends på Pakkhuset, der Bonnie and the Jets og Marius Lien deltok på å skape en musikalsk helaften sammen med hovedpersonen selv. Konserten var utsolgt og publikum telte i overkant av 250.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

MAARUD OG LIEN: Under avslutningen på Maarud with Friends på Pakkhuset lørdag kveld gjestet Marius Lien scenen sammen med Amund. Foto: Tommy Simon Norum

Fikk diplom

– Amund Maarud tildeles Amund Maarud-diplomet fra Nes Blues Club for sin fenomenale musikalske innsats gjennom mange år i Nes, og han er en inspirasjonskilde for mange, sa Troli, som leste opp begrunnelsen som også står skrevet på diplomet.

Amund holdt ingen lang takketale, men gikk i stedet rett på ekstranummeret til stående applaus fra publikum. Med seg på scenen hadde han også Marius Lien med band.

EGET DIPLOM: Amund Maarud fikk lørdag under konserten et diplom av Nes Blues Club for sin inspirasjon og musikalske innsats. Nestleder i bluesklubben, Jon Troli, delte ut prisen. Foto: Tommy Simon Norum

Et varmende opplegg

Til Raumnes forteller Amund at det var stas å bli satt pris i hjembygda.

– Det var veldig veldig koselig, og man blir ydmyk når man blir gjort litt stas på. Det var skikkelig varmende hele opplegget, sier Amund.

Jon Troli innledet kvelden med at Amund Maarud endelig var tilbake i Pakkhuset etter to år med pandemi. Sist gang Amund spilte hos Nes Blues Club var sammen med Lucky Lips i 2018. Diplomet ble delt ut for å gjøre litt ekstra stas på kveldens hovedgjest.

– Kvelden på Pakkhuset var skikkelig bra. Folk klapper og synger med og det er moro å spille på hjemmebane. Dagfin var den første jeg hørte som spilte en skikkelig bluessolo, og det var spesielt at han var der. I tillegg er Marius Lien neste generasjon bluesmusiker, og han er i ferd med å få en skikkelig karriere, forteller Amund.

Les også
Bonnie and the Jets flyttet inn på Pakkhuset: – Hvis noen oppdager noe i musikken vår skal jeg kunne forklare det

Fungerer igjen

Amund har tidligere uttalt at pandemien ble en hard smell for både kulturen og kulturutøverne, og at det tar tid å komme tilbake til dit ting var før pandemien.

– Vi må ta tilbake live-konsertene, og det er godt å kjenne at det fungerer igjen. Likevel går det sakte etter at kulturlivet var nedstengt i to år. Tøffere tider gjør også at folk prioriterer hardere, sier Amund.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Torsdag denne uka slipper Amund den nye singelen «No Shangri-La», han jobber med ny plate, og skal være en del av årets faste musikere på Notodden Blues festival, kjent som artists in residence.

Lørdag fikk han en god boost og full applaus på hjemmebane hos bluesklubben.