SOMMERKONSERT: Sindre Nicolai Sundby står bakerst til venstre. Han og resten av koristene gleder seg til sommerkonsert i kirken førstkommende torsdag.

– Å synge er i seg selv veldig gøy

Sindre Nicolai Sundby er i «gutterekka» i Årnes kirkekor. Han trives i et givende miljø.

Årnes kirkekor skal ha sommerkonsert i kirka torsdag kveld denne uka. I bakre rekke står en røslig kar med grov stemme. En av de yngste i koret. Sindre Nicolai Sundby gleder seg til torsdagens konsert.

Ga mersmak

Sindre betegner det som tilfeldig at han startet å synge i dette koret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da jeg flyttet tilbake hit forleden, pratet jeg med en av mine barndomsvenners mor og far som også synger i koret. De sa at jeg måtte bli med og synge, og det gjorde jeg, sier han.

Det ga umiddelbart mersmak.

– Jeg har sunget litt i kor også tidligere. Jeg har tatt sangtimer da jeg var yngre, og jeg har sunget opera og litt forskjellig annet, sier Sindre.

– Flere burde gjøre det

Sangen gir ham veldig mye.

– Å synge er i seg selv veldig gøy. Flere burde gjøre det, ikke minst menn. Det er veldig gøy å være del av en gruppe og gaule løs, prøve og feile, og bli bedre, sier han.

Han håper Årnes kirke fylles godt opp torsdag kveld. Dette er en sommerkonsert, noe repertoaret bærer preg av.

– Det blir norske, engelske og svenske sanger med litt seinvår- og sommerpreg. Brudemarsj blir det også. Vi skal framføre litt forskjellig, og det blir i tillegg diktopplesning mellom noen av sangene, sier han.

Hjelper på det meste

Han roser sine medkorister for evnen til å lære av hverandre og å bygge hverandre opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er med i et veldig hyggelig kor som det er godt over gjennomsnittlig kvalitet på. Det kan jeg si med en gang. De er rett og slett flinke. Det er en fin gruppe mennesker, og det hjelper på det meste, sier han.

I utgangspunktet er han bass, men hele gutterekka synger litt forskjellig.

Overraskelse

– I dette koret syner jeg bass når det er behov for det og noen ganger tenor når jeg trenger det. Dirigenten vår, Tone Kristin Åsheim Henriksen, er flink og hun lar oss ha litt friere tøyler når det passer, sier Sindre.

Han slår fast at det bare er å møte opp på konserten og oppleve denne spennvidden og alle nyansene. Koret byr også på en spesiell, musikalsk overraskelse i løpet av torsdagskvelden.

– Det er bare å møte opp og ha det moro, sier han.