PLANER: Her skal vi forsøke å skape et fint boområde for nesbuer i alle aldre, sier Ole Albert Bøhn fra RomeriksHus AS. Det er Romerikshus som er utbygger på den ca 9. mål store tomta. Foto: Andrine Wennemo

Nå skal det bygges nye leiligheter: – Den sentrale beliggenheten tror vi gjør at prisene i Nes vil stige

Det er flere som har registrert at det er stor grave- og byggeaktivitet i Spireavegen på Fjellfoten.

TEGNING: Planen er å bygge 18 leiligheter, fordelt på 3 stk. 6 mannsboliger. De skal stå ferdig i 2021. Foto: Andrine Wennemo
BYGGEPLASS: Planen er at det skal bygges en god mix med eneboliger og leiligheter. Det blir to rekker med eneboliger, 8 + 6 stk, samt 3 seks-mannsboliger, med totalt 18 leiligheter, forklarer Ole Albert Bøhn. Foto: Privat

– Her skal vi forsøke å skape et fint boområde for nesbuer i alle aldre, sier Ole Albert Bøhn fra RomeriksHus AS. Det er Romerikshus som er utbygger på den ca. 9 mål store tomta.

– Vi har jobbet med dette i noen år nå, og det er godt å komme i gang og se de første eneboligene ta form. Tomta på ca. 9 dekar er regulert for tett småhusbebyggelse. Planen er at det skal bygges en god miks med eneboliger og leiligheter. Det blir to rekker med eneboliger, 8 + 6 stk., samt tre seksmannsboliger, med totalt 18 leiligheter. Vi har delt opp byggingen i flere byggetrinn, hvor vi nå er ferdig med det første trinnet og har tre eneboliger klare for innflytting forklarer Bøhn.

– Vi har fått solgt en leilighet som vil stå ferdig i 2021, men vi er avhengig av salget for å kunne bygge videre forklarer Bøhn.

Første leilighetene

– Det er få, om ingen, leiligheter på Fjellfoten pr. i dag, og vi tror det er etterspørsel etter dette i markedet. Planen er å bygge 18 leiligheter, fordelt på 3 stk. 6 mannsboliger.

Det vil bli 2 stk. toroms og 4 stk. treroms i hvert av de tre byggene. Dette kan være aktuelt for førstegangskjøpere, men også etablerte som ønsker litt mindre plass og er lei av hagearbeid.

Tro på verdistigning

– For dem som fremdeles ønsker å bo på Fjellfoten, men som ikke har behov for et stort hus, eller for dem som ønsker kjøp av bolig for utleie, er leilighetene en god mulighet for dem, forklarer Bøhn.

Han forteller videre at han har stor tro på verdistigningen.

– Det er stor tilvekst av innflyttere til Nes kommune, og den sentrale beliggenheten tror vi gjør at prisene i Nes vil stige i årene framover, sier han.

God løsning

Det er Hedalm Anebyhus som er totalentreprenør for prosjektet, og husene er «produsert» i deres fabrikk på Løten i Innlandet. Husene kommer fraktet hit som moduler, og blir satt sammen på byggeplass. Det tar ca. 6–7 md. fra plata er støpt, til husene står ferdig–innredet og malt innvendig. Det er i stor grad lokale folk som jobber på byggeplassen med graving, maling, elektro og rør, forteller Bøhn.

–Vi har stor tro på Fjellfoten Hage, og det blir spennende å se hvordan markedet vil ta imot de nye boligene. Vi har hatt mange alternativer på tegnebrett hva gjelder plassering av de ulike byggene. Vi håper vi har kommet fram til en god løsning som fungerer godt i praksis. Det vil bli lyse og romslige eneboliger langs en enveiskjørt liten gate inne på området. Hver bolig vil få sin egen carport, og bod ved siden av boligen. Det vil også bli en liten hageflekk på baksiden av hver av eneboligene, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

–Det skal etableres en lekeplass i sentrum av tomta, og vi håper dette vil bli godt mottatt av dem som flytter inn her. Det er viktig å understreke at lekeplassen også vil være tilgjengelig for resten av feltet, og andre barn som allerede bor i Spireavegen, legger han til.

Prisnivå

Vi har valgt å selge boligene selv, men har engasjert Aktiv på Årnes til å hjelpe oss med kjøpekontrakter og selve oppgjøret. Vi mener prisnivået på mellom 2,2 mill. og 3,8 mill. er fornuftig. Dagens rentesituasjon er merkbart endret på noen få måneder, og den lave renta gjør at det blir rimeligere bokostnader for de aller fleste av oss, sier han.

Her inne på tomta kan barna løpe over til hverandre uten å være redd for trafikken utenfor.

De aller fleste eneboligene har innsyn til lekeplassen fra et av vinduene i andre etasje. Leilighetene har også innsyn fra sine vinduer. Vi har forsøkt å legge opp til dette, slik at det skal være en trygghet i det å kunne ha mulighet til å se og observere barna på lekeplassen, fra de aller fleste boliger, avslutter han.