Volvo-dører i vranglås

Dører som plutselig går i vranglås og ikke lar seg åpne. Fører og passasjerer blir innelåst. Det har mange eiere av Volvo V40 opplevd.

Magasinet Vi Bilägare er blitt kontaktet av mange bileiere som er blitt låst inne i bilen sin eller som ikke får låst bilen fra utsiden. De sier at det dreier seg om «mengder av Volvo-eiere» som er blitt rammet av en uventet og irriterende feil. Det skal i alle hovedsak dreie seg Volvo V40 som ble produsert mellom 2012 og 2019. Volvo lovet at de skulle ha en løsning på plass i sommer som skulle løse problemet med dørlåsene. Det skjedde ikke.

Les også
Du blinker høyre, bilen til venstre

Det de fleste eiere fokuserer på er at dette kan være en alvorlig sikkerhetsrisiko. Ved en ulykke er det viktig at en så grunnleggende detalj som å kunne åpne dørene på bilen, slik at fører og passasjerer kan komme seg ut, virker som den skal.

Vi har spurt den norske Volvo-importøren og kommunikasjonssjef Erik Trosby om dørlåsene på eldre V40 også er et problem som norske eiere sliter med:

Jeg har snakket med garantiavdelingen om dette og de kjenner ikke til at det er rapportert noen tilfeller av dette i Norge. Det betyr ikke at det ikke eksisterer tilfeller, sier Trosby til Dinside.

Les også
Barnebarn kjørte uten baklys