EN NY VERDEN: ID.3 er starten på noe helt nytt. Framtiden er elektrisk og denne bilen kommer til å vise vei, sier Tor Johan Mikalsen, salgs- og markedssjef hos Møller Bil på Jessheim. Foto: RUNE KORSVOLL

– Vår nye, elektriske storselger

Mange har ventet lenge på denne bilen. Fredag fikk første kunde overlevert sin nye, elektriske VW ID.3 hos Møller Bil på Jessheim.

– Dette er starten på en helt ny æra for oss. Nye ID.3 vil være viktig for oss som Bobla var da den kom på 50-tallet og Golf på 70-tallet, sier salgs- og markedssjef Tor Johan Mikalsen hos VW på Jessheim. Forrige tirsdag var han med i en karavane på over 20 ID.3 som turnerte store deler av Romerike.

– Dette er en bil som vekker oppsikt og som kundene nærmest har stått i kø for, helt siden det ble mulig å reserve den. Da vi la ut en booking-side for prøvekjøring på nett, fikk vi 30 påmeldinger i løpet av den første natta. Noe slikt har vi aldri opplevd før, sier Mikalsen. Han forteller at det er forhåndsolgt 60 biler bare på Jessheim og at den første bilen altså ble levert til kunde på fredag.

ID.3 har et batteri på 58 kWt, som skal gi en rekkevidde på inntil 420 kilometer. De utvendige målene på bilen er omtrent de samme som på en VW Golf, men siden bilen verken har bensintank, girkasse, eksosanlegg eller tradisjonell bensinmotor, er plassen innvendig nesten som i en VW Passat.

Prisen starter på 351 900 kroner, men på Jessheim har de fleste kundene kjøpt en litt bedre utstyrt variant, ifølge Mikalsen.

– Her hos oss har de fleste kundene valgt den såkalte Pluss-utgaven, som starter på 405 000 kroner.