VOLVOS NESTE ELBIL: C40 heter Volvos neste elektriske bil. Salget starter til sommeren, men bilen kommer ikke til Norge før utpå høsten. Foto: Volvo

Tre spennende elbiler

Nye elektriske biler kommer på rekke og rad til Norge de neste månedene. Nå har våde Volvo, Mercedes og Hyundai vist fram sine neste elbiler, og de er svært spennende for norske bilkjøpere.

Til høsten kommer Volvos andre elektriske bil i butikken. Den får navnet C40 og blir en kupé-formet crossover – en mellomting mellom en SUV og en vanlig personbil. Den ekstra høyden er nødvendig for å få plass til batteriene under gulvet.

C40 arver det meste av teknologien fra XC40 Recharge P8. Det betyr at den får en batteripakke på 78 kWt, som gir en rekkevidde på rundt 470 kilometer på en god dag. De elektriske motorene – en foran og en på bakakselen - yter til sammen 408 hester. Firehjulstrekk bli standard og den vil kunne trekke henger. Om den også vil komme i en rimeligere utgave med tohjulstrekk, vet vi ikke.

Kommunikasjonssjef i Volvo Norge, Erik Trosby, forteller at salget starter til sommeren og at prisene på bilen først vil bli gjort offentlige da. Søstermodellen Polestar 2 starter i dag på 469 000 kroner, mens elektriske Volvo XC40 starter rundt 520 000 kroner. Det er naturlig at C40 vil ligge et sted midt i mellom. Med andre ord blir heller ikke C40 noen billig bil.

Hyundai blir Ioniq

Hyundai har bestemt at deres elbiler heretter skal selges under merkenavnet Ioniq. Den første elbilen med dette navnet - Ioniq 5 – er nå vist fram for første gang. Det får et helt annerledes design enn Hyundai modeller. For 499.900 kroner får du største versjon med firehjulsdrift, og alt Ioniq 5 ellers kan by på. Men du må være rask, for dette er en spesiell utgave som bare skal selges i 3.000 eksemplarer. Du kan velge mellom bakhjulsdrift og firehjulstrekk, og batteripakker på 58 og 72 kWt. Den største skal gi en rekkevidde opp mot 480 kilometer. De første bilene er ventet til Norge til sommeren.

Mercedes EQA til våren

Mercedes EQA er en kompakt SUV på størrelse med GLA og kommer i to varianter: Med en elektrisk motor og forhjulstrekk eller med to motorer og firehjulstrekk. Bilen kommer til Norge allerede nå i vår. De første bilene får 190 hester og en batteripakke på 66,5 som skal gi en rekkevidde på inntil 426 kilometer. Bilen kan trekke henger på inntil 750 kilo. Prisen starter fra 417.900 kroner.