LANG REKKEVIDDE: – Nye Mercedes-EQ EQE er en svært elegant og komfortabel bil. Foreløpig har vi fått bilene med firehjulsdrift i butikken. Når utgavene med tohjulstrekk kommer, har de en rekkevidde på 639 kilometer, forklarer Thore Kjetså, som er salgssjef hos Bertel O Steen på Jessheim. Foto: Rune Korsvoll

Super-elegant bil med lang rekkevidde

Mercedes ruller ut den ene elektriske bilen etter den andre. Nå er EQE på plass i butikken – en svært elegant sedan, som har en rekkevidde på opp til 639 kilometer. Dette er bilen som Tesla bør frykte når de lanserer nye Model S neste år.

– Vi vet at Mercedes E-klasse blir betegnet som en drosjebil av enkelte. Med den elektriske utgaven EQE på plass, kan vi definitivt slå fast den tid er forbi, sier Thor Kjetså som er salgssjef hos Bertel O Steen på Jessheim.

– Det er ikke bare vi som mener at dette er blitt en av de mest komfortable bilene på markedet. Da journalist Fred Magne Skillebæk i Elbil24 fikk prøve bilen, var konklusjonen at den har kjøreegenskaper av ypperste klasse. «En sterk anbefaling» var hans konklusjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Foreløpig har vi fått AMG EQE 43 med firehjulstrekk i butikken. Dette er en av toppmodellene. Den har to elektriske motorer som til sammen gir en effekt på opptil 476 hestekrefter, og et dreiemomentet er på opptil 858 newtonmter. Dette er en kraftpakke som gir en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på bare 4,2 sekunder. Prisen starter rundt 950 000 kroner, sier Kjetså, som forteller at de rimeligere utgavene av bilen kommer i butikken om ikke lenge.

Importøren har ennå ikke satt prisene på disse bilene, men vi snakker trolig om mellom 700 000 og 800 000 kroner. EQE har et batteri på 90,6 kWh, som i utgaven med firehjulstrekk gir en rekkevidde på 533 kilometer, ifølge WLTP-testen. Velger du en EQE med bakhjulsdrift, kan du får en rekkevidde helt opp til 639 kilometer.

Bilen kan hurtiglades med opptil 170 kW på hurtigladestasjoner, og en rekkevidde på 180 kilometer (WLTP) kan lades opp på kun 15 minutter under rette forhold, ifølge Mercedes.