FEIRING: Både oppstarten som et lite verksted for 75 år siden og salget av Volvo-biler for 55 siden, skal feires de neste ukene. På bildet er Grethe Sydtangen Jaren, Terje Elseberg, Jørgen Sandvold, Arild Hagen, Harald Aarhus og Kristin Kjølmoen Aarhus. Foto: Roy Andersen

Startet med et lite verksted for 75 år siden

For 75 år siden startet Ove Aarhus og Ingvald Fosserud bilverksted i Fenstad. For 55 år siden nå i mai signerte Fenstad Auto en avtale med fabrikken i Gøteborg om salg av bilene fra Volvo.

Det er med andre ord mye å jubilere for i 2022 for bilforhandleren i Fenstad, som i alle å siden har vært trofast mot Volvo. Det som startet med et lite bilverksted har nå tatt steget over i den elektriske verden. På veien har det blant annet vært avtaler med Forsvaret om reparasjon av deres kjøretøyer og salg av små, lette lastebiler. I dag er det mye fokus på elektriske biler.

– Jeg husker godt da vi fikk de første Volvo-bilene hit i 1967. Det var stor stas. Volvo var noe helt spesielt, med blant annet høyt fokus på sikkerhet, forteller Harald Aarhus, som leder bedriften i dag.

– Fra starten og de første årene tok bilsalget av for fullt. Det var modellene Amazon og 140 vi solgte mest av. Siden vi holder til på landet, har det vært mye fokus på bensin og dieselbiler. Nå er den tiden snart forbi. I slutten av mai leverer vi den siste bilen med dieselmotor fra oss til en kunde, sier Aarhus.

Elektrisk: – Nå har vi både elektriske XC40 og C40 i butikken og senere i år viser Volvo den neste nye elbilen, sier Harald Aarhus, her sammen med Kristin Kjølmoen Aarhus. Foto: Roy Andersen

Han innrømmer at overgangen til en verden av elektriske biler har gått raskere enn han hadde trodd for bare noen år siden:

– Insentivene som elektriske biler har hatt i Norge har i stor grad bidratt til at de fleste nå kjøper elbil. Heldigvis var Volvo tidlig ute med elektrifisering. Allerede i 2013 kom de første ladbare hybridbilene. Disse har vi solgt mye av de siste årene. Nå har vi både elektriske XC40 og C40 i butikken og senere i år viser Volvo den neste nye elbilen. Det er en spennende tid både for oss som selger bilene og for de som jobber på verkstedet og skal tilegne seg ny kompetanse, konstaterer Aarhus.

Jubileene vil først bli markert med en tilstelning for ansatte, samarbeidspartnere og noen kunder som har historisk tilknytning til Fenstad Auto. Noen har kjøpt bil her i fire generasjoner. Etter det vil det bli en del kampanjer ut til kundene.