Sommerens tre store elbil-nyheter

Flere ny elbiler er på vei til Norge. I løpet av sommeren ruller tre av årets mest spennende nye biler inn til en forhandler i nærheten: Renault Megane E-Tech, Nissan Ariya og Toyota bz4x.

Nissan Ariya – arven fra Leaf

Nissan Leaf er den mest solgte elbilen i Norge med 70 000 biler på norske veier. Det har tatt tid å lage elbil nummer to, men neste år kommer Ariya til Norge. Den blir spennende, både fordi det er en SUV, fordi den passer lommeboken og plassbehovet til en vanlig familie. I tillegg har altså Nissan lang erfaring med elektriske Leaf og et stort kundegrunnlag. Ariya har to batteripakker og rekkevidde mellom 360 og 500 kilometer. Med den minste batteripakken og tohjulstrekk, starter prisen på 425 000 kroner. Med den største batteripakken og firehjulstrekk, snakker vi om rundt 530 000 kroner. De første bilene leveres til norske kunder til sommeren.

Renault Megane E-Tech – for folk flest

For norske bilkjøpere flest, er nye Renault Megane E-Tech en av de mest spennende bilene i 2022. Den skulle allerede vært på plass i mars, men kommer etter planen nå i juli. Den har et helt nytt og spennende utseende og er en mellomting mellom en SUV og en vanlig personbil. Den har lang akselavstanden, så til tross for at den bare er 4,21 meter lang, betyr det god innvendig plass. Batteripakken på 60 kWt gir deg en rekkevidde på 458 kilometer. Med en elmotor på 220 hester, blir dette en riktig sprek familiebil. Prisen starter på 375 000 kroner.

Toyota BZ – den første elbilen

Toyotas første elektriske bil, SUV-en bz4x, er rett rundt hjørnet. De første bilene kommer til Norge nå i juni. Bilen kommer både med forhjulstrekk og firehjulstrekk. Det er samme batteri i begge utgavene, og rekkevidden blir rundt 450 kilometer. Som ekstrautstyr har den solceller på taket som lader bilen når den kjører eller står stille.

Utgaven med firehjulstrekk er den sterkeste med to motorer som til sammen yter 218 hester. Et pluss er en garanti som dekker effekttap på batteriet helt til 240 000 kjørte kilometer. Prisen starter på rundt 435 000 kroner for tohjulstrekk og 465 000 for firehjulstrekk.