PETTER SMART: Enkle ting som en sitron og en klut med salmiakkvann hjelper deg å få god sikt i lav høstsol og på våte, mørke høstveier. Foto: RUNE KORSVOLL

Sliter du med dugg og døde insekter på frontruten? Her er løsningen som gir god sikt

Dugg på innsiden av frontruten og oljerester fra asfalten og døde insekter på utsiden, gir deg dårlig sikt – spesielt nå på høsten. Litt salmiakk og en sitron løser problemet enkelt og greit.

Skitt og forurensning som kommer fra asfalt, insekter, gummirester og saft fra tær, er ofte vanskelig å få bort fra frontruten. Til tross for en god runde i vaskemaskinen sitter det der fortsatt. Trikset er en å bruke sitron. Del en sitron i to og gni over hele frontruten. Syren i sitronsaften tar knekken på filmen som spylervæsken ikke greier La også vinduspusserbladene få en omgang. Vask deretter ved lunkent vann eller med vindusspylervæske og du er sikret maksimal sikt.

Husk også innsiden av frontruten. Her har det i løpet av sommeren lagt seg et lag med støv og skitt. Det hindrer sikten, men ikke minst gjør det at dugg lett bygger seg opp når den fuktige høsten setter inn. Med en klut og litt varmt salmiakkvann fjerner du det som er av fett og forurensing på innsiden av frontruten. Da er du også kvitt problemet med dugg og du slipper isdannelse på innsiden. Hvis det er mye fuktighet i kupeen, bør du kjøre klimaanlegget på fullt og la vinduene stå åpne slik at det tørker opp.