LITT STØRRE: Nye Nissan Qashqai kommer til Norge i sommer, men ble vist fram til interesserte kunder hos forhandleren på Minnesund tidligere i mai. Foto: Privat

Ny, populær SUV på besøk

Nissan Qashqai var en av bilene som virkelig satte fart på SUV-salget i Norgeda den kom i 2007. Nå er en ny generasjon på vei og i begynnelsen av mai var den på besøk hos Nissan-forhandler Aasen Bil på Minnesund.

– Nissan Qashqai er blitt produsert i over tre millioner eksemplarer. Ikke minst i Norge er den blitt svært populær, både med forhjulstrekk og firehjulstrekk.. I juni setter etter planen tredje generasjon Qashqai hjulene på norske veier. Den blir litt større en dagens modell og kommer ikke minst med nye, spennende motoralternativer, forteller daglig leder i Aasen Bil på Minnesund, Bjørn Aasen.

Da er det samtidig takk og farvel til diesel-motorer. Alle bilene får en eller annen form for hybriddrivverk. De bilene som kommer i sommer, er såkalte mild-hybrider, med en liten elmotor og et lite batteri, som blant annet skal hjelpe til under akselerasjoner og bidra til å senke forbruket. Valget blir mellom motorer på 138 og 158 hester, forhjulstrekk eller firehjulstrekk.

Den mest spennende Qashqai-varianten kommer imidlertid ikke før tidlig neste år. Den får navnet e-Power, har en 1,5 liters bensinmotor som lader et batteri, som igjen gir strøm til en elmotor på 190 hester som driver forhjulene på bilen. Bensinmotoren har med andre ord ingen ting med framdriften til bilen å gjøre.

– Samtidig med at vi viste fram nye Qashqai, fikk vi også vist fram vår nylig ombygde Nissa-butikk. At dette er en spennende bil for mange bilkjøoere på landsbygda viste tilstrømningen av besøkende gjennom hele dagen, sier Bjørn Aasen, til Raumnes.