ØKER SALGET: – Mange vil feriere i Norge i år, og salget av campingvogner og bobiler har økt kraftig, sier daglig leder hos Tekno Maskin, Thor Kristian Nordhagen. Foto: Rune Korsvoll Foto: Rune Korsvoll

Nesbuene planlegger annerledes ferie – Thor selger campingvogner og bobiler som aldri før

Noen bransjer klarer seg bedre enn vanlig i disse korona-tider. Hos Tekno Maskin på Herbergåsen merker man godt at mange nordmenn planlegger ferie i Norge i år. Salget av campingvogner og bobiler når nye høyder.

– Det er liten tvil om at mange dropper ferien i utlandet til fordel for Norge i år. Vi har merket et klart oppsving i salget og ligger foran fjoråret både når det gjelder omsetning og antall solgte vogner og bobiler, konstaterer daglig ledere i Tekno Maskin A/S, Thor Kristian Nordhagen.

Utsolgt i april

Han forteller at det er spesielt stort trøkk på pent brukte campingvogner og mindre «kjørevogner», som man enkelt kan frakte med seg fra sted til sted.

– Allerede i april var vi tomme for mindre vogner og har måttet bestille flere fra fabrikken. Det er ganske spesielt. Vi ser at det har dukket opp mange nye kunder i år som kjøper disse vognene. Når du får en pent brukt vogn med full service av bremser, gass og fukt fra 120.000 kroner og oppover, så er dette en investering som mange kan klare. For en ny kjølrevogn, er det snakk om priser fra 300.000 kroner og oppover, sier Nordhagen, som forteller at Finn.no hadde en trafikkøkning på 73 prosent i påsken, fra folk som så etter campingvogn og bobil.

Mest campingvogner

– Vi merker også en klar økning i salget av bobiler, selv om vårt salg fortsatt er 70 prosent vogner. Dette er et bevisst valg, siden mange av konkurrentene våre har mest fokus på biler. Vi har skapt oss en egen nisje på denne måten. Dessuten er en bobil mye dyrere. Vi snakker om fra 700.000 kroner og oppover for en ny, sier Nordhagen.

Han forteller at butikken også har gjort spesielle korona-tiltak for å sikre at de som føler seg litt utrygge for smitte kan komme.

Låser opp alle vogner

– Hver morgen låser vi opp alle vogner og biler som står parkert her ute, slik at folk kan rusle rundt og se på egen hånd uten å komme i kontakt med andre. Når de ønsker hjelp, får de selvfølgelig det. Vi holder god avstand og det er plassert ut desinfiseringsstasjoner mange steder her, avslutter Nordhagen, som sammen med sine medarbeidere nå er på full fart inn i en høysesong som de kanskje aldri har sett maken til.