FAMILIE-SUV: Suzuki Across er bygget i samarbeid med Toyota og er en familie-SUV med god plass til både barn og bagasje, slår salgssjef Christoffer Bruun hos Birger N. Haug på Gardermoen fast. Foto: RUNE KORSVOLL

Lanserer første ladbare hybrid: God plass, lang rekkevidde

Med plass til en barnefamilie og en rekkevidde på strøm på 75 kilometer, har Suzuki Across mye av det som skal til for å bli en storselger.

– Dette er vår første ladbare hybrid. Bare det gjør at vi har store forhåpninger til Across. Når den elektriske rekkevidden i tillegg er betydelig lenger enn hos de fleste konkurrentene, tror vi dette kan bli en storselger hos oss, sier salgssjef Christoffer Bruun hos Birger N. Haug på Gardermoen.

Bilen er akkurat kommet på plass i butikken. I kjernen av det ladbare hybrid-systemet er det to elektrisk motorer som gir et kraftig dreiemoment i lav hastighet, kombinert med en 2,5 liters bensinmotor som starter når batteriet nærmer seg tomt eller når du har behov for maksimal ytelse. Denne kombinasjon gir Across en motoreffekt på hele 306 hester.

– Dette er en ekte SUV som i likhet med alle andre modeller fra Suzuki har firehjulstrekk som standard. Med såpass mye krefter, sier det seg selv at den gir en sportslig kjørefølelse. I tillegg kommer bilen med en svært god utstyrspakke fra rimeligste utgave. Det betyr at sikkerhetsutstyr som kollisjonsvarsler med automatisk nødbrems for biler, fotgjengere og syklister er standard. Det samme er fartsholder som automatisk følger bilen foran. Across har også komfortutstyr som automatgir, skinnseter, elektrisk bakluke, elektrisk justering av førersetet, mørke ruter og mye mer er standard, forteller Bruun.

Prisen på Suzuki Across starter på 559 900 kroner.