BEST OG BILLIGST: Uno-X-stasjonen i Vormsund er en av landets desidert beste. I tillegg er den en av de billigste, men priser ned på 10-tallet de siste ukene. Foto: Rune Korsvoll Foto: Rune Korsvoll

– Kundelojaliteten og tilstrømningen vi har til Uno-X-stasjonen i Vormsund, gjør den til en av landets beste

– Den kundelojaliteten og tilstrømningen vi har til Uno-X-stasjonen i Vormsund, gjør den til en av landets beste. Sett over en lengre periode, har den også svært lave priser.

Det sier sjefen for Uno-X i Norge, Jens Haugland, til Raumnes. Køene foran automatstasjonen i Vormsund er ofte lange, noe som selvfølgelig skyldes at prisene er svært gode. I korona-perioden har vi sett dieselpriser nede på 10-taller og bensin til rett over 11 kroner per liter.

Tidligere har VG kåret stasjonen til Norges billigste. Akkurat dette kan ikke Haugland bekrefte, men sier at kundetilstrømningen ofte henger sammen med prisen. Mye tyder dermed på at den ikke bare er en av de beste, men også en av de billigste i landet.

– Stasjonen på Eurosenteret er ganske liten, men presterer langt over det som er normalt når det gjelder omsetning. Dette har holdt seg over lang tid, forteller Haugland, som sier at historien om stasjonen er ganske morsom:

– Sjefen for Uno-X mente at Eurosenteret var en dårlig trafikkmessig plassering for en ny stasjon. Distriktssjefen vår mente imidlertid at dette var en helt riktig plassering, og måtte nesten pantsette huset for å få overtalt toppsjefen til å sette opp stasjonen akkurat her. I ettertid har det jo vist seg at plasseringen er svært god, sier Haugland.

De siste månedene har prisen på bensin og diesel vært lav mange steder i landet – påvirket av de lave oljeprisen. Dette er noe Haugland kan bekrefte:

– Mange distrikter har hatt lave priser på drivstoff gjennom månedene med korona. Om pandemien ikke har vært positiv på andre måter, så har den i hvert fall gitt folk billig drivstoff.

– Nå ser vi at oljeprisen er på vei oppover igjen, og det vil normalt gi en høyere pris på drivstoff. Men så har vi dette med den lokale konkurransen som er sterk. Derfor er det vanskelig å si noe sikkert om prisene framover – bortsett fra at vi skal være billigst. Det er hele forretningsideen vår, sier Uno-X-sjefen.