MIDT I BLINKEN: - Det er bare en type bil norske bilkjøpere er mer glad i enn en elektrisk bil. Det er en elektrisk SUV. Nye ID.4 er akkurat det, sier Gaute Gerner hos Møller Bil på Jessheim. Foto: RUNE KORVSOLL

– ID.4 er vår nye super-stjerne

– Den er en SUV og den er helt elektrisk. Nye ID.4 er begge de to tingene som norske bilkjøpere er på jakt etter om dagen. Dette er rett og slett vår nye super-stjerne.

Det sier Gaute Gerner. Han selger biler hos VW på Jessheim. Det er bare noen måneder siden VWs første bil i en helt ny elektrisk familie, ID3, rullet inn i butikken. Nå er altså storebror ID.4 på plass. Interessen for bilen har vært svært stor, forteller Gerner:

– Det er bare en ukes tid siden de to første bilene kom hit. Disse dagene har bilene vært ute på nye prøvekjøringer omtrent hver halvtime. Det er mange som har ventet på akkurat denne bilen og ikke kan vente med å få en tur bak rattet. Denne uken starter vi også utlevering av de først bilene til kunder som har kjøpt ID.4, sier Gerner.

VW ID.4 kommer med to valgfrie batteripakker – 52 kWt eller 72 kWt. Den største batteripakken gir en rekkevidde på opp til 517 kilometer. Det betyr at du på en god dag kan kjøre Oslo-Bergen uten å lade. De første bilene som kommer til Norge har bakhjulstrekk, men til sommeren blir det også mulig å få ID.4 med firehjulstrekk.

– For rundt 400.000 kroner får du en ID.4 med batteripakken på 52 kWt og greit med utstyr. Så langt har imidlertid de fleste kjøpt bilen med den største batteripakken. Lang rekkevidde ser ut til å spille en viktig rolle. Det er mange som sier at de ønsker å kunne kjøre tur-retur hytta uten å lade. Og med en rekkevidde over 50 mil, kan de fleste klare det, sier Gerner.