MYE FOR PENGENE: Mustang Mach-E er en stor familie-SUV som gir deg lang rekkevidde for pengene, sier Terje Opsahl og Jonathan Zielinski hos Ford på Jessheim. Foto: Rune Korsvoll

I kø for elektrisk Mustang

Det er ett og et halvt år siden Fords elektriske Mustang hadde Europa-premiere i Oslo. Nå er den endelig på plass i butikken og kundene står nærmest i kø.

– Ford har tydeligvis bestemt seg for at når de skal lansere en helt ny elektrisk bil, såp skal alt være velprøvd og i orden når den kommer i butikken. Vi og kundene har ventet på bilen, men nå er den endelig her. Det er skikkelig moro, seir Per Arne Aspholt, daglig leder hus Ford Sulland på Jessheim.

I løpet av de par siste ukene har han fått levert 30 splitter nye Ford Mustang Mach-E til butikken. Flere er på vei inn.

– Interessen for denne bilen har vært svært stor. Jeg tror det har mye å gjøre med prisen i forhold til rekkevidden. Dette er en stor familie-SUV med en rekkevidde på 440 kilometer i standardutgaven. Når prisen på en slik bil starter på 429 900 kroner, så får du mye rekkevidde for pengene. I tillegg er bilene bra utstyrt, sier Sulland.

Han forteller at Mustang Mach-E kommer i to utgaver – med firehjulstrekk eller bakhjulsdrift – og med to batteripakker. Standard-pakken skal gi en rekkevidde på 440 kilometer, mens bilen med det største batteriet skal klare over 600 kilometer før du trenger å lade igjen. Mustang får du også med hengerfeste og den kan da trekke henger på 750 kilo.

– Det er tydelig at denne bilen treffer en nerve hos mange bilkjøpere. Mustang-navnet har selvfølgelig en god klang, men mest av alt tror jeg det dreier seg om at du får lang rekkevidde for pengene, sier Aspolt.