DEN VIKTIGSTE: - Vi har sjelden hatt så stor interesse rundt en ny bil som elektriske Nissan Ariya. Før bilen i det hele tatt har kommet til butikken, har vi solgt 43 biler til kunder, sier salgssjef John Olav Øverby i Aasen Bil. Foto: Privat

Første Ariya i butikken

Nå ruller det første eksemplaret av nye, elektriske Nissan Ariya inn i butikken til Aasen Bil på Minnesund. Sjelden har interessen rundt en ny bil vært større.

Nissan Leaf har vært en av pionerene i det norske elbil-eventyret. Den er fortsatt populær, men nå får den selskap av Nissans ny elbil Ariya. Dette er en SUV der du får valget mellom to batteripakker og rekkevidde mellom 360 og 560 kilometer. Begge utgavene kan trekke henger, den største med maksvekt 1 500 kilo.

Med den minste batteripakken og tohjulstrekk, starter prisen på 410 000 kroner. Med den største batteripakken, motorer på til sammen 305 hester og firehjulstrekk, snakker vi om fra rundt 530 000 kroner.

Vi har sjelden hatt så stor interesse rundt en ny bil som denne. Mange kunder kjenner Nissans elbiler gjennom Leaf og vil bytte til en litt større bil. Andre kunder er helt nye. Før bilen er kommet hit, har vi 43 biler på vei inn som allerede er solgt til kunder, sier salgssjef John Olav Øverby i Aasen Bil til Raumnes.

Han forteller at dette blir en av de viktigste bilene de har fått i butikken på mange år.

En elektrisk SUV i dette segmentet er akkurat det nybilkundene er på jakt etter om dagen. De første bilene vi får inn er de litt rimeligere utgavene med forhjulstrekk. Produksjonen av bilene med firehjulstrekk starter litt senere. Siden dette er utgaven de fleste norske kunder ønsker seg, er det selvfølgelig litt kjedelig for oss, sier Øverby.

Han sier også at etterspørselen etter bilen er så stor at man nok må forvente en del måneders ventetid på enkelte modeller.