SPENNENDE: - Noen påstår at Kia Niro er litt kjedelig. Det synes ikke folk flest. De er svært interessert i bilen, blant annet fordi du får god plass og en rekkevidde på 46 mil til under 400 000 kroner, sier Thorolf Rudolfsen hos Bilsenteret R2. Foto: Rune Korsvoll

Elbilen for folk flest

Med en pris under 400 000 kroner, lang rekkevidde og overraskende god plass, er nye Kia Niro EV en spennende bil for mange.

Det er ikke mange elbiler som kan skryte av at andre generasjon nå er på veien. Slik er det med elektriske Kia Niro. Niro er en av elbilene som har vært med på å dra i gang eventyret rundt de elektriske bilene i Norge.Nylig kom andre generasjon i butikken.

– Sammen med Soul, har Niro vært vår mest solgte bil de siste årene. Vi har stor tro på at også nye Niro – som for øvrig har byttet navn fra e-Niro til Niro EV - vil bli en bestselger. Dette er en bil for folk flest. Jeg vil påstå at du her får lang rekkevidde for pengene, sier Thorolf Rudolfsen, daglig leder i Bilsenteret R2 på Herbergåsen.

Som stort sett alle som selger biler om dagen, har også han lange og usikre leveringstiden på en del modeller. Når de gjelder nye Niro EV er situasjonen mer avklart:

– Bestiller du en bil i dag, skal vi kunne levere utpå nyåret. Spesielt dersom du er litt fleksibel med utstyr og farger. Det er som regel en del spesielt utstyr som gjør at produksjonen av enkelte modeller stopper opp, forklarer Rudolfsen.

Når det gjelder nye Niro EV, så er den litt større enn den gamle modellene. Det betyr blant annet overraskende god plass i baksetet og et bagasjerom på 420 liter. Det er større enn mange av konkurrentene. Den kommer bare med stor batteripakke, noe som gir en rekkevidde på 46 mil. Prisen starter på 397900 kroner.