Skoda: «Årets mest spennende nykommer», konkluderte Elbil24.no-redaktør Fred Magne Skillebæk, etter en tidlig prøvekjøring av Skodas nye elektriske SUV.

Dette blir årets elbil-stjerner

I år kommer trolig sju av ti nye biler som selges i Norge til å være elektriske. Mange nye, spennende modeller gjør at elbilsaget går til himmels. Vi har plukket ut noen som vi tror blir bestselgere.

I tillegg til at det kommer mange nye elbiler på markedet, har regjeringen bestemt at elbiler fortsatt skal være fritatt for engangsavgift og moms. Dette bidrar også til at interessen for elbiler fortsatt øker. Spådommen om at sju av ti nye biler blir elektriske i år, kommer fra sjefen for Norges største bilimportør Harald A. Møller A/S, Ulf Tore Hekneby. Han han ansvaret for salget av blant annet VW, Audi og Skoda

Bare elbiler i 2025

– En elbilandel på 70 prosent i år er realistisk. Det skyldes både at det kommer svært mange nye, spennende elbiler på veien og at myndighetene har bestemt at fritaket for moms og engangsavgift skal videreføres også i 2021, sier Møller-sjefen til Raumnes.

For egne merkers del tror han at 90 prosent av alle de nye bilene som selges vil være elbiler. Allerede i 2025 vil alle bilene fra VW, Audi, Skoda og Seat være biler med null-utslipp, tror Hekneby.

Blant de nye bestselgerne i år, finner vi flere fra hans stall. Skoda Enyaq iV, VW ID.4 og Audi Q4-e Tron vil ganske sikkert hevde seg i toppen. Nissan, som har Norges mest solgte elbil gjennom tidene i Leaf, lanserer SUV-en Ariya i år. Den kommer ikke før mot slutten av året, men da vil den også kunne ta store markedsandeler.

Vi tror disse ti blir de største stjernene på elbil-himmelen.

Fiat 500e – en joker

Det er lenge siden Fiat har vært allemannseie i Norge. Lille 500 fikk folk til å smile da den kom, solgte en del, men så ble det stille. I år kan nye elektriske 500e få kult-status blant småbilene. Med mulighet til å slå ned taket og rekkevidde på inntil 320 kilometer blir dette den ultimate bybilen. Den billigste utgaven med litt kortere rekkevidde starter på 225.000 kroner.

Ariya is Nissan’s first all-electric coupé-crossover and the result of a global collaboration

Nissan Ariya - etterlengtet

Ariya passer lommeboken og plassbehovet til en vanlig familie. Bilen er blitt litt forsinket og kommer ikke til Norge før mot slutten av året. Bilen får to batteripakker, rekkevidde på 360 eller 500 kilometer og firehjulstrekk. Vi tipper at prisen vil starte i overkant av 400.000 kroner.

Mercedes EQA – kommer til våren

Mercedes EQA er en kompakt SUV på størrelse med GLA og kommer i to varianter: Med en elektrisk motor og forhjulstrekk eller med to motorer og firehjulstrekk. Salgsstart blir i februar og de første bilene kommer til Norge tidlig i vår. Prisen blir trolig rundt 400.000 kroner.

Skoda Enyaq iV – «årets mest spennende»

«Årets mest spennende nykommer», konkluderte Elbil24.no-redaktør Fred Magne Skillebæk, etter en tidlig prøvekjøring av Skodas nye elektriske SUV. Du kan velge mellom tre batteristørrelser med rekkevidde fra 340 kilometer. Prisen starter på 348.520 kroner.

Tesla Model Y – ny suksess?

Model Y er lillebroren til Model X, men såpass stor at den også kommer som sju-seter. Rekkevidden oppgis til rundt 500 kilometer. De to elektriske motorene på 462 hester gir bilen firehjulstrekk. Prisen starter på 534.900 kroner, ifølge importøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

VW ID.4 – elbil for familien

I disse dager får de første kundene sin VW ID.4. Det blir utgavene med tohjulstrekk, mens firehjulstrekk kommer til sommeren. ID.4 er en fullverdig familie-SUV, med rekkevidde på rundt 500 kilometer med den største batteripakken. Prisen starter på 426.900 kroner.

Foto: Stuart G W Price Foto: www.S-P.tv

Ford Mustang Mach-E – lengst for pengene

Fords nye elbil, har godt med plass, lang rekkevidde og er svært komfortabel. De første bilene leveres til kunder om noen uker. Introduksjonsprisen er fra 422.000 kroner med bakhjulstrekk, et batteri på 75,7 kWt som gir en rekkevidde på 450 kilometer.

Audi Q4 e-Tron – bestselger-lillebror

Elbilen Audi e-Tron ble den mest solgte bilen i Norge. Til sommeren kommer lillebror Q4 e-Tron, med en startpris rundt 500.000 krone. Toppmodellene har to motorer, Quattro firehjulstrekk og batteri på 82 kWt som gir en rekkevidde på opptil 450 kilometer.

Opel Mokka-e – en rimelig SUV

Opels kompakte SUV Mokka-e kommer til kunder i Norge i mars/april. Bilen har den samme teknologien som Peugeot e-2008. Det vil si forhjulstrekk, 50 kWt batteri og en rekkevidde på 335 kilometer. Prisen starter i underkant av 300.000 kroner.

BMW iX3 – første familiebil

Om kort tid kommer BMW med sin første fullelektriske familiebil, iX3. Bilen har et batteri på 74 kWt, en rekkevidde på opp til 459 kilometer og en pris fra 559.000 kroner. De første bilene blir levert til kunder før påske.