EIERNE HAR TALT: I denne undersøkelsen er det eierne som sier sin mening om hvor bra eller dårlig de nye bilene er. Den mest driftssikre er Skoda Kodiaq. Foto: Rune Korsvoll

De ti mest driftssikre bilene

Skoda Kodiaq er den mest driftssikre bilen du kan kjøpe, ifølge eierne. På en god andreplass kommer Hyundai Kona.

Det britiske magasinet AutoExpress har bedt leserne sette karakterer på bilene sine i den såkalte Driver Power-undersøkelsen. Flere tusen bileiere gitt en bedømmelse av 13 forskjellige kategorier på til sammen 75 forskjellige bilmodeller. De som har svart er eiere som har kjøpt bilene i løpet av de siste to årene, og altså har kjørt bilene daglig og følt på kroppen hvor god eller dårlig den har vært.

De aller beste

En av kategoriene er hor mye feil og problemer de har opplevd med bilen – rett og slett hvor god driftssikkerheten har vært. Helt på topp er det altså den store SIV-en Skoda Kodiaq som kommer. Hele 97,2 prosent av eierne svarer at de er svært godt fornøyd med driftssikkerheten. Hyundai Kona på andreplass får 95,8 prosent fornøyde eiere og Mazda CX-5 får et score på 95,6 prosent.

De ti bilene med best driftssikkerhet

Skoda Kodiaq – 97,2 %

Hyundai Kona – 95,8 %

Mazda CX-5 – 95,6 %

Lexus NX – 95,0 %

Volkswagen T-Roc – 95,0 %

Skoda Karoq – 94,9 %

Peugeot 2008 – 95,5 %

Kia Rio – 94,4 %

Kia Ceed – 94,3 %

Volvo XC40 – 94,2 %

Kilde: AuoExpress Driver Power 2021. De ti beste av 75 bilmodeller.

I Driver Power 2021 fra AutoExpress er det eierne som bedømmer bilene sine i alt fra kjøreegenskaper, innvendig plass, verdi for pengene og altså driftssikkerhet. Det er dessuten snakk om relativt nye biler – 2016 eller 2017-modeller og nyere. Derfor kan denne undersøkelsen være et godt supplement og gi nyttig informasjon til deg som vurderer å kjøpe ny bil nå.

Dårlig for luksusbilene

Totalt, når alle de 13 forskjellige kategoriene i undersøkelsen summeres opp, er det Hyundai Kona som er den store vinneren, foran Kia Rio, Mazda CX-5, Toyota C-HR og Skoda Karoq. At et spørsmål om «hvor mye bil du får for pengene» er med i undersøkelsen, gjør at biler som Audi, Mercedes og BMW, som ofte gjør det bra i slike undersøkelser, havner et godt stykke ned på lista. Det vil si på henholdsvis 22., 23. og 31. plass med sine beste modeller.