BØRNING-BESØK: Onsdag kveld kommer biler fra filmen «Børning 3» på besøk til Årnes. Motordilla-general Elisabeth Stabell ønsker spesielt bilentusiaster velkommen, og kanskje kommer kjendis-Mustangen «Lille gul». Bildet er fra den første utgaven av Motordilla. Foto: Nils Johansen

– Byr på biler og bakom-film-historier fra Børning 3

Etter at Børning 3 hadde premiere 14. oktober, inviterer Nes kommune til lanseringsfest og besøk av biler fra filmen i Årnes sentrum onsdag kveld. Eier av kjendis-Mustangen «Lille gul» Richard Bugge Andresen kommer og forteller bakom-film-historier fra produksjonen av Børning 3.

– Jeg har fått en ny hobby, nemlig hvordan få tak i Richard Bugge Andresen. Det har vært vrient, sier Elisabeth Stabell, Motordilla-general.

Richard Bugge Andresen er en av pådriverne bak Børning, driver bildeler-butikken butikken Pony Parts, og er eier av den gule Ford Mustangen fra 1967, som etter tre Børning-filmer er blitt landskjent som «Lille gul». Den gule Mustangen har skrevet seg inn i norsk bilhistorie på film sammen med Pelle Politibil og Il Tempo Gigante.

I kveld kommer Bugge Andersen til Årnes for å fortelle bakom-film-historier fra produksjonen av Børning 3. Kanskje blir også Lillegul å se i Årnesgatene. Biler fra Børning 3-filmen dukker opp mellom Årnes gamle skole og kulturhuset klokken 17:30.

Les også
Her er meldingen fra kulturlivet i Nes du har ventet på

Kommer til Årnes

I forbindelse med premieren for Børning 3 som fant sted 14. oktober, hadde Stabell lyst til å få til noe for bilfolket i lokalmiljøet. Årets planlagte Motordilla-arrangement i Årnes sentrum ble avlyst som følge av koronaviruset, og Stabell ønsker derfor å gi et lite plaster på såret.

– Onsdag kveld blir det et arrangement utendørs mellom gamleskolen og kulturhuset, og Richard snakket om at kanskje både «Lille gul» og likbilen som er med i filmen kommer. Det blir spennende å hva slags kjøretøy som dukker opp, sier Stabell, som forteller at Bugge Andresen skulle få til et besøk av forskjellige Børning-biler.

Les også
Nina og Lasse prøvekjørte bil for Raumnes: – Utrolig komfortabel

Ta med egen bil

I tillegg til at biler fra Børning 3-filmen kommer til Årnes, kommer Stabell med en oppfordring om at lokale bilentusiaster også møter opp med sine biler.

– Richard ønsket å bli møtt av biler fra Nes, og jeg håper det dukker opp noen sommerbiler som ikke er parkert for sesongen enda. Jeg håper at været holder seg, sier Stabell.

I tillegg til at det blir mulig å se nærmere på bilene fra den nye filmsatsingen, vanker det ifølge Stabell også Børning-suvenirer.

– Det blir litt giveaways og mulighet til å få med seg noen suvenirer, sier Stabell, som håper at arrangementet blir godt tatt imot, spesielt av bilfolket.

– Det er hyggelig med lykkepiller som Børning 3 i et så annerledes år som 2020, sier Stabell.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Vinteren nærmer seg – her er de beste vinterdekkene

Får flashback

Det fjerde Motordilla-arrangementet skulle blitt avholdt i sommer, men er flyttet fram til 4. juni 2022. Med arrangementet som finner sted i Årnes sentrum onsdag kveld, får Elisabeth litt flashback (tilbakeblikk, journ.anm.) til den første Børning-filmen, som var grunnlaget for hele Motordilla-konseptet.

– Det handler om hva bil gjør med folk og hva det har å si. Børning-filmene er ikke høykultur, men har likevel noe å si. Det er noe mange har gledet seg til lenge, og Motordilla hadde ikke blitt noe uten Børning, sier Stabell.

Hun husker godt en kommentar fra den første premierefesten.

– En av bileierne gikk ut av bilen, og sa at nå har bil blitt kultur, sier Stabell, som håper på godt oppmøte onsdag kveld.

Les også
Fire tall avslører om vinterdekkene dine holder mål