PÅ SCENEN: Mathias Norum (16) Og Malin Kello (18) er to av musikerne du får se på festivalscenen under Brød & Cirkus.

Gleder seg til å møte festivalpublikummet

Brød & Cirkus er den perfekte arenaen for lokale musikere å vise seg frem. Mathias Norum (16) Og Malin Kello (18) skal stå på scenen sammen for første gang under årets festival.

Nes' egen matfestival dreier seg om mye mer enn mat. Her får ikke bare lokale lokalmatprodusenter vist fram hva de driver med, men også ferske musikere blir hentet frem i lyset og får muligheten til å spire på festivalscenen. Dette setter musikerne Mathias Norum og Malin Kello stor pris på, og de gleder seg veldig til å møte det lokale publikummet.

En gylden mulighet

– Det betyr mye at unge musikere får muligheten til å stå på scenen under Brød & Cirkus. Det er en gylden mulighet til å få vist frem hva du har laget og hva du kan, og jo yngre du er når du spiller for andre, desto lenger kan du jobbe mot suksess i framtiden, sier Mathias.

Han forteller at det ikke er så veldig lenge siden de begynte å spille sammen.

– Da jeg skulle i gang med albuminnspilling, ble det dannet et band bestående av meg, broren min Daniel Norum på bass, Tony Karlsen på trommer og Tony Rudseter, som står for resten av musikken, sier han.

– Og i april ble jeg med i bandet, etter å ha blitt spurt av Mathias om jeg ville være med på sangene til debutalbumet hans, legger Malin til.

Første gang utenfor kulturskolen

Det er altså første gang Mathias, Malin og bandet opptrer sammen, og de er spente på hvordan publikum tar imot musikken til Mathias. Selv håper han det blir flere konserter så snart albumet er ute, men foreløpig er de veldig fornøyde med å få stå på scenen under matfestivalen.

– Det er klart jeg gleder meg til å få vist fram det jeg, og vi som har samarbeidet om albumet, har skapt. Det blir spennende å få tilbakemeldinger på arbeidet, sier han.

Malin forteller at dette blir første gangen hun står på scenen utenfor regi av Nes kulturskole.

– Det blir skikkelig moro å opptre med folk jeg ikke har opptrådt med før, og jeg vet hvor hardt Mathias og de andre har jobbet med dette albumet. Da er det jo veldig gøy å faktisk skulle vise det til et større publikum, sier hun.

Viktig: – Det å få opptre på et slikt arrangement er helt klart viktig for unge musikere, sier Malin Kello. Malin og Mathias Norum opptrer under matfestivalen.

Vil leve av musikken

Både Malin og Mathias syns det er flott at lokale artister får denne muligheten.

– Det å få opptre på et slikt arrangement er helt klart viktig for unge musikere. Det er ikke så mange muligheter utenfor sosiale medier for oss som er unge i dag, sier hun.

Begge musikerne forteller at de drømmer om å jobbe med musikk i fremtiden. Malin ønsker å fortsette med sang og musikk, og også Mathias har planene klare.

– Drømmen min er jo selvfølgelig å kunne leve av musikken. Jeg håper på å få vist den til så mange som mulig, og så håper jeg at jeg klarer å styrke folk i hverdagen med tekstene mine, avslutter han.