Arne Torgeir Vetvold og datteren Tora foran en av traktorene fra Eiksenteret Kløfta.

– Det er servicen etter kjøpet som er viktigst

– Fasen etter et kjøp er det viktigste for meg når jeg velger traktorforhandler, og her gjør Eiksenteret mye riktig, sier Arne Torgeir Vestvold.

På Tollund gård i Fenstad har snart fem generasjoner drevet med jordbruk. Bonden Arne Torgeir Vestvold er snart klar til å overlate ansvaret til datten Tora, og de føler seg begge veldig klare. Han til å kunne steppe inn som gårdsgutt ved behov og når det passer sånn, og hun til å drive bruket som tippoldefaren kjøpte i 1912 videre.

Dette er den fjerde traktoren jeg kjøper fra dem i løpet av 20 år,.

Hjelp når det trengs

Arne Torgeir er kornprodusent og en god traktor er viktig. Det er også en god forhandler, som også har fokus på å være der for kundene etter et salg.

– I fjor sommer kjøpte jeg en Massey Ferguson 5S 145 fra Eikseteret på Kløfta, og dette er den fjerde traktoren jeg kjøper fra dem i løpet av 20 år. På Eiksenteret får jeg god hjelp når jeg trenger det, og dette er viktig. Jeg har faktisk aldri måttet vente mer enn to timer på en servicemann, sier han.

Arne Torgeir kan ikke få fullrost Eiksenteret når det kommer til service.

– Alle greier å levere det de skal i forbindelse med et kjøp, så det er servicen etterpå som er det viktigste. Der er Eiksenteret virkelig gode, sier han.

– Servicen etterpå er den aller viktigste, sier Arne Torgeir og får ikke fullrost Eiksenteret når det kommer til dette punktet.

Mange traktorer

Det har stått mange forskjellige traktorer på gårdsplassen på Tollund gjennom årene. Arne Torgeir husker godt bestefarens første gartnertraktor fra 50-tallet, og på 60-tallet dukket det opp en Gråtass på gården. Deretter var det Ford som gjaldt, og midt på 70-tallet kjøpte foreldrene hans en Deutz.

– Etter dette hadde jeg en Ursus frem til 2002, da jeg kjøpte min første Massey Ferguson av Eiksenteret. Det sto mellom fire forskjellige traktorer den gangen, og man må jo liksom prøve seg frem litt for å se hvilken man sitter best i og som fungerer best. Til slutt satt jeg igjen med to gode alternativer, og da var det pris og service som ble avgjørende, sier han.

Det har stått mange forskjellige traktorer på gårdsplassen på Tollund gård gjennom årene, men de siste 20 årene har Arne Torgeir Vestvold holdt seg til Massey Ferguson.

Kaffe og en prat

Dermed var altså et godt og langt kundeforhold med Eiksenteret etablert.

– Det har jo mye med tillit og kjemi å gjøre. Hos Eiksenteret vet jeg hvem jeg skal snakke med, og kommer jeg innom, har dere alltid tid til en kopp kaffe og en prat, sier han og ser bort på selger fra Eiksenteret, Per Ivar «PIT» Thoresen.

– Ja, for oss er også dette viktig, Det betyr mye at kundene er fornøyde med oss og at vi kan tilby det de trenger etter kjøpet også. Vi har mange fornøyde kunder hos oss, men alle er ikke like ambassadør som deg, svarer PIT og ler.

Et godt kundeforhold er viktig både for Per Ivar «PIT» Thoresen ved Eiksenteret Kløfta og Tora og Arne Torgeir Vestvold på Tollund gård i Fenstad.

God avkobling

Med 420 mål dyrket mark har det aldri vært mulig å leve av gårdsdriften på Tollund. Arne Torgeir har i tillegg jobbet fullt gjennom hele sitt yrkesaktive liv, og datteren vil også fortsette å jobbe som lærer når hun tar over. Det syns hun er helt greit.

– Det å kjøre traktor er terapi for slitne lærere, så det ser jeg frem til. Jeg er jo også heldig som har pappa som sier han skal være gårdsgutten min, sier hun, og legger til at hun har fått god opplæring og føler seg godt forberedt. Arne Torgeir forteller at også han har sett på gårdsarbeidet som en hyggelig tilleggssyssel, selv om det naturligvis også er mye hardt arbeid.

– Når jeg sitter i traktoren, kobler jeg helt av. Da tenker jeg bare på jobben jeg gjør der og da, avslutter han.

NØKKELTALL 2021 - EIKSENTERET KLØFTA

Annsatte (Tot): 23 stk.

Mekanikere: 10 stk.

Kundeleverte traktorer: 49 stk.

Distrikt: Kongsvinger, N-Odal, S-Odal, Nes, Eidsvoll, Nannestad, Ullensaker,( Sørum) og Lillestrøm, Nittedal og Oslo

Stolt leverandør til Norges viktigste næring!

Eiksenteret Kløfta

Myrvangveien 4, 2040 Kløfta

Tlf: 63 94 55 00

www.eiksenteret.no