BILDETEKST: Klær og bilder: Bine Melby (t.v.) og Kari Wahlstrøm møtes for første gang, og skal stille ut sammen på Huser gård. Utstillingen åpner 23. juli. I anledning Vegalangs blir det kunstcruise fra Årnes til Huser gård og utstillingen til de to damene.Begge foto: Jan Erik Hæhre

Tilbyr kunstcruise med Elvekongen

Lørdag 29. juli kan du entre Elvekongen på Årnes, nyte landskapet og turen, gå i land på Huser gård i Fenstad, gå på kunstutstilling og ta båten tilbake til Årnes.

Publisert 14.07.2017 kl. 11.10. Oppdatert kl. 09.43.

Fenstad/Årnes

- Det må bli en flott tur, konstaterer Lise Kristensen på Huser gård. I anledningen Vegalangs ønsker de å tilby en litt bredere opplevelse for dem som vil ta turen til Huser i Fenstad.

- Ta Elvekongen fra Årnes. Nyt gjerne et glass vin og reker, gå på kunstutstilling og ta båten hjem, sier Kristensen og legger til at du på vegen til og fra kan nyte det vakre Nes-landskapet og kirkeruinene fra båten.

- Selvsagt er Alvin (Mikalsen, red.anm.) skipper, og forteller om båten, turen, landskapet og annet interessant, sier Lise Kristensen.


Spennende møte

Kunstutstillingen i stabburet på Huser vil denne gang bli et spennende møte med lokale Kari Wahlstrøm fra Årnes og nesten lokale Bine Melby fra Kongsvinger. Wahlstrøm deltar med bilder og tekstiler i ulike teknikker, mens Melby lager klær av kuskinn, samt tilbehør som smykker. Hun gleder seg veldig til å delta på sommerutstillingen på Huser, og til å stille ut sammen med Wahlstrøm.


Designer, lærer og bonde

- Vi treffer hverandre for første gang nå. Dette blir veldig bra, konstaterer Melby, som er designer, lærer og bonde. Hun har aldri vært på Huser før, og gleder seg også til å se den fredfulle og fine gården i Fenstad, helt nede ved Vorma.

- Jeg fikk en forespørsel fra Lise, men vet ikke hvordan hun fant fram til meg, sier Melby.

Bine Melby holdt for øvrig et foredrag i Dragsjøhytta i oktober i fjor. Foredraget hadde tittelen «Fra fjøs til catwalk» med undertittelen «om husdyr, biologisk mangfold, etisk pels og eksklusiv design».


Bevaring av kulturhistorie

- Jeg er opptatt av bevaring av kulturhistorien når det gjelder norske husdyrraser, sier hun.

På nettsiden hennes slår hun fast at gamle og kulturhistoriske norske husdyrraser er en del av vår kulturarv. Hun er også opptatt av at hennes produkter skal bidra til bærekraftig bruk av disse ressursene, som i liten grad blir utnyttet.

- Det er snakk om å bruke skinnet til dyra den dagen dyret likevel skal slaktes, poengterer hun.

Hun tar gjerne et oppgjør med forbrukersamfunnet og bruk og kastmentaliteten når det gjelder klær. Hun mener en holdningsendring må til.


- Et nydelig sted

Kari Wahlstrøm har stilt ut på Huser tidligere, også den gang sammen med andre.

- Huser er et nydelig sted på alle måter, det er et sted som gir deg sjelefred, konstaterer hun.

Hun bidrar med bilder og tekstiler, og mange vil nok kjenne igjen hattedamene til Wahlstrøm.

- De går under tittelen «Alle disse dager», som er prosesser da jeg samtaler med meg selv, som det igjen blir bilder av, sier hun.

Utstillingen på Huser åpner for øvrig allerede neste helg, 23. juli, mens kunstcruiset altså kjøres lørdag 29. juli.

Huser er et nydelig sted på alle måter, det er et sted som gir deg sjelefred.

Kari Wahlstrøm


Les mer om: kultur

BILDETEKST: Må bli bra: Kunstcruise bare må bli bra, konstaterer Lise Kristensen fra Huser gård.

Siste saker Gå til framsida