annonse

Widar tok merket nok en gang

Premiegrossist
Premiegrossist: Widar Rognerud, Nes Sykkelklubb, viser her fram fatet han fikk for 20 merker i Birkebeinerrittet, samt diplomer og krus for 25 fullførte ritt. Rundt halsen har han også medaljen for samme bragd. Alle (Foto: John Arne Paulsen)
Sjelden vare
Sjelden vare: Ikke mange kan skilte med denne medaljen for 25 fullførte Birkebeinerritt.
Løper for R&Å IL
Løper for R&Å IL: Widar Rognerud trives også med karuselløp på vinteren. Her fra et løp på Haga.

Birkebeinerrytter i 25 år.

John Arne Paulsen

Widar Rognerud, Nes Sykkelklubb, har deltatt i Birkebeinerrittet hvert år siden første gang rittet ble arrangert.

I år noterte han sluttiden 3.40.26, noe som holdt til en 9. plass og merke med solid margin i klasse M70-74 år.

- Det er jeg jo godt fornøyd med. Jeg har ikke fylt 70 år ennå, men siden jeg runder 70 i år, måtte jeg stille i den klassen, sier Rognerud.

Opp på podiet

Han gjennomførte rittet for 25. gang og har deltatt hvert eneste år siden rittet ble arrangert første gang.

- Det ble jo litt stas utenfor Håkonshall etter rittet. Jeg ble kalt opp på podiet og fikk 25-årsmedalje der. Det er ikke mange i landet som har fullført rittet 25 ganger, sier Rognerud.

Merke nummer 20

Rittet går fra Rena til Lillehammer, og det har hele tiden vært et klart mål hver sesong for nesbuen, som representerer Nes Sykkelklubb. Han har klart merket de fleste gangene han har stilt opp.

- Jeg har vært litt uheldig med sykkelen av og til, men jeg fikk det 20. merket nå i år. Det har gått bra, og jeg er blitt premiert stort sett hvert eneste år, sier Rognerud.

I Birkebeinerrittet blir den beste fjerdedelene av utøverne i hver klasse premiert.

Også glad i å løpe

Rognerud holder også på med løping i deler av året. Da som representant for Raumnes & Årnes IL.

- Det er sykkel jeg primært ønsker å holde på med, men når kulda og vinteren setter inn så trives jeg godt med løpetrening. Jeg konsentrerer meg for det meste om Vinterkarusellen og UKI-karusellen. Ut over det så blir det treningsøkter med joggesko og med ski når forholdene tilsier det, sier Rognerud.

Han har alltid vært opptatt av fysisk aktivitet.

- Ja, jeg liker det. Det er litt rart, det der, men det er og blir sånn. Jeg trener hele året, men ikke hver dag. Nå for tiden er det vel tre-fire økter i uka, sier han.

Og han akter å fortsette å holde seg i form.

- Jeg vil holde på så lenge jeg orker. Jeg synes det blir litt stusslig ellers og føler liksom at det mangler noe hvis jeg ikke får vært litt i aktivitet, sier Rognerud.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.