annonse

VM-gull til Tiril

Gull
Gull: Tiril Udnes Weng, Nes Ski, tok VM-gull i U23-sprinten.Begge (Foto: Erik Borg)
4. plass
4. plass: Amalie Håkonsen Ous, Nes Ski

Tiril Udnes Weng spurtet inn til VM-gull i U23-sprinten mandag.

Jan Erik Hæhre

Både Tiril Udnes Weng og Amalie Håkonsen Ous gikk i finalen, men det ble tidlig klart at det sto mellom Tiril og sveitsiske Nadine Faehndrich, som var best i prologen.

Tiril styrte lenge finalen, og klarte å bryte målstreken åtte hundredeler foran sveitserinnen. Håkonsen Ous ble nummer fire.

Prologen

Tiril Udnes Weng ble best i prologen av de to Nes-jentene som fikk starte på VM-sprinten mandag. Hun var nest best, rett bak sveitsiske Nadine Faehndrich, mens Amalie Håkonsen Ous var nummer åtte. Lotta Udnes Weng startet ikke på grunn av sykdom.

Kvartfinalen

I kvartfinalen tok Tiril kommandoen i sitt heat, og styrte det inn til et sikkert avansement. Hun seilte rolig over streken til 2. plass i heatet, med god margin til nummer tre.

Amalie Håkonsen Ous gikk også trygt videre fra kvartfinalen, og slapp å ta ut alt for å sikre avansementet. Hun seilte også inn til 2. plass i sitt heat, trygt foran nummer tre i heatet.

Semifinalen

De to Nes-jentene gikk i samme semifinaleheat. Tiril gikk inn til heatseier, mens Amalie ble nummer tre. Farten i dette semifinaleheatet var såpass stor at begge var klare for finalen.