annonse

Vil kjempe om topplasseringer

Beste nordmann
Beste nordmann: Amund Grøndahl Jansen kom på 16. plass i Paris-Roubaix. (Foto: Privat/arkiv)

Amund Grøndahl Jansen ble beste norske i Paris-Roubaix søndag. Rett før helgen signerte han ny to års avtale med LottoNL-Jumbo.

Jan Erik Hæhre

– Jeg føler at dette viser at jeg kan kjempe om en topplassering i Paris-Roubaix i framtida, sa han til TV2 umiddelbart etter målgang søndag.

Paris-Roubaix er et 257 kilometer langt ritt, og ett av de mest legendariske endagersrittene i sykkelverden. Mer enn en femtedel av strekningen sykles på brostein, og det er ikke uten grunn rittet omtales som «Helvete i nord». Sykkelrytterne får virkelig kjørt seg underveis.

Nesbuen tro til med en topprestasjon, og ble nummer 16. Han ble beste norske i den 116. utgaven av rittet.

– Var litt feig

Han uttalte videre til TV2 at han var sliten og mørbanket, og at han manglet litt selvtillit i en avslutning som denne.

Dette utdyper han overfor procycling.no. Han mener de valgene han tok mot slutten spolerte en mulig topplassering.

Nesbuen peker på at det tas mange valg i løpet av et slikt ritt, både av lagene og av enkeltrytterne. Disse avgjør gjerne sluttresultatet.

Satt med de beste

– Jeg satt med de beste, de som kjørte av gårde på Mons-en-Pevele, og da satt jeg bak Marcus Burghardt. Han klarte ikke å holde følge, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

Samtidig legger han til at han ikke vet om han hadde klart å holde følge om han hadde ligget annerledes i det lille feltet, og understreker at han kanskje tviler på det også.

– Men man har det sittende igjen i hodet, sier han til sykkelnettstedet. Svaret vil han selvsagt aldri få.

Han erkjenner at det også svir litt at han mistet sjansen til en topp 10-plassering da en ny, liten gruppe stakk.

– Jeg var rett og slett litt feig, sier han, og mener han burde lagt seg litt lenger fram. Og årsaken tror han rett og slett er manglende erfaring.

Godt fornøyd

Han peker på at det fort er tilfeldigheter som avgjør litt. Men blir det en luke i en sving, er det vanskelig å hente seg inn igjen så sent i rittet.

Det nederlandske laget er likevel meget godt fornøyd med nesbuen, og Grøndahl Jansen er blant de yngste i topp 20-lista. To andre av samme årgang finner vi blant de beste i denne manneprøven.

Amund Grøndahl Jansen mottok for øvrig fredag kveld prisen som årets mannlige idrettsutøver i Nes på den lokale kultur- og idrettsgallaen.