annonse

To 17-åringer fra Neskollen nærmer seg cupfinalen

Storspilte
Storspilte: Naomi Griffin (i midten) jubler og får gratulasjoner etter nok en scoring mot Hønefoss. J19-laget fra Kongsvinger slaktet sin motstander i kvartfinalen og vant hele 6-0. (Foto: LASSE ANDREASSEN)
Klare for semi
Klare for semi: Naomi Griffin (til venstre) og Silje Thorkildsen fra Neskollen er både klubbvenninner for Kongsvinger damelag i 1.divisjon, KILs J19-lag og går i samme klasse på fotball-linja ved NTG Kongsvinger. Nå er duoen fra Neskollen klare for semifinale i cupen. (Foto: Simon Kolstad Claussen)

J19-laget til KIL overbeviser i NM. 17-åringene Naomi Griffin og Silje Thorkildsen er med på moroa.

John Arne Paulsen

FOTBALL

KILs juniorer har to nesbuer på laget. Både Naomi Griffin og Silje Thorkildsen kommer fra Neskollen. Onsdag var de med og spilte kvartfinale i cupen for KIL mot Hønefoss og de ga seg ikke før det sto 6-0 til KIL på resultattavla. Griffin noterte seg like godt for hattrick og Thorkildsen styrte forsvaret slik at det endte med null baklengs.

- Vi kjørte på fra start og så oss aldri tilbake. De ble vel egentlig løpende mellom oss hele kampen igjennom. En flott forestilling fra vår side, sier 17 år gamle Naomi Griffin.

Spissen fra Neskollen avgjorde mer eller mindre kvartfinalen på egenhånd de første 45 minuttene. Kun nøyaktig 100 sekunder på klokka var gått da hun satt den første ballen i nettet, etter å ha vendt om med ryggen mot mål og avsluttet i hjørnet for keeper. 18 minutter ut i kampen fikk hun servert ballen på blank goal av spiss-kollega Sanne Martinsen. I tillegg scoret Naomi sitt tredje og KILs fjerde fem minutter før hvilen.

Hun ble byttet ut etter pause, mens Silje Thorkildsen (17), også fra Neskollen, spilte samtlige 90-minutter som midtstopper.

- Vi slapp dem vel egentlig ikke til en eneste målsjanse. Dette var moro, og vi viste at vi var på et langt høyere nivå, sier Thorkildsen.

Profesjonell hverdag

Både Griffin og Thorkildsen er for tiden bosatt i Kongsvinger, hvor de går 2. klasse fotball ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG) Kongsvinger. Her får jentene muligheten til å kombinere fotballsatsingen med videregående utdanning, noe begge stortrives med.

- Hverdagene går stort sett med til trening, skole, mat og mer trening. En morgenøkt med skolen følges opp av skole og en kveldsøkt med klubblaget. Vi føler at opplegget er profesjonelt. Både lærere og trenere er opptatt av at vi skal få utvikling og få ut potensialet vårt både på skolebenken og på fotballbanen, sier 17-åringene fra Nes.

- Tror vi kan gå hele veien

Til daglig trener Griffin og Thorkildsen med Kongsvingers damelag, og har flere seriekamper for både A-laget i 1. divisjon og B-laget i 2. divisjon. Jenter 19-laget spiller ikke i serie, men er et sammensatt lag av NTG-elever og lokale spillere for å få et godt lag i cupen denne sesongen. På sine seks cupkamper til nå, står J19-laget med imponerende 44-0 i målforskjell.

Thorkildsen, som i fjor spilte for Ull/Kisa J16, ble i fjor slått ut i cupens semifinale på straffer mot Herd. Nå byr det seg en ny mulighet for å komme til finalen i Telenor Arena, denne gangen som J19-spiller.

- Det blir kjempespennende. Jeg tror vi kan gå hele veien til finalen. Vi har ikke sluppet inn et eneste mål i cupen, men har kanskje heller ikke møtt den sterkeste motstanden. Men cup er cup. Man må være skjerpet hele tiden, noe vi har vært veldig gode på. Nå håper vi på Fortuna eller Fløya i semifinalen, sier Griffin og Thorkildsen.

Lyn slo Klepp 1-0 onsdag kveld og er også klar for semifinale. Fortuna - Tiller møter hverandre 10. september, mens Fløya og Arna-Bjørnar spiller sin kvartfinale 27. september. Semifinalene trekkes etter siste kvartfinalekamp og spilles 7. - 8. oktober. Finaledatoen blir satt til enten 17 eller 18. November.

Simon Kolstad Claussen har bidratt med tekst til denne artikkelen. han er frilans og journaliststudent ved Høyskolen i Oslo og Akershus (red. anm.).

KAMPFAKTA

Kvartfinale cupen Jenter 19

Kongsvinger - Hønefoss 6-0 (4-0)

Gjemselund stadion. Mål: 1-0 Naomi Griffin (2), 2-0 Naomi Griffin (19), 3-0 Vilde Gullhaug Birkely (37), 4-0 Naomi Griffin (40), 5-0 Helene Williams (47), 6-0 Hedda Ruud (68). Gult kort: Ingen. Dommer: Jens Storås Sommer, Follebu FL - Fotball. Tilskuere: 100