annonse

Tiril og Lotta gleder seg til å teste formen i Oslo Skishow

I det beste selskap
I det beste selskap: Tiril Udnes Weng (21), Nes Ski, får et lurt blikk fra Therese Johaug på dette bildet. Johaug går sin første konkurranse på lang tid. (Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix)
Gleder seg
Gleder seg: Lotta Udnes Weng deltar også i Oslo kommende torsdag. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Tvillingene Tiril og Lotta Udnes Weng deltar begge i Oslo Skishow førstkommende torsdag, med Therese Johaug og de andre langrennsstjernene på plass.

John Arne Paulsen

Oslo Skishow finner sted i Holmenkollen-anlegget torsdag 14. juni. Skishowet er en del av Holmenkollen Skifestival.

Publikumsfest

Festivalen har som mål å samle et stort publikum i anlegget denne dagen. Det er gratis inngang og mange i langrennseliten stiller på startstrek i denne populære rulleskisprinten.

Blant dem er Årnes-tvillingene Tiril og Lotta Udnes Weng (21), som representerer Nes Ski på klubbnivå.

Tiril er som kjent tilkjent en plass på hovedlandslaget kommende sesong, og hun trives i selskap med Therese Johaug og de andre toppene.

– Veldig høyt nivå

– Jeg er godt i gang med trening og samlinger med landslaget. Det er et veldig høyt nivå på alle løperne og et bra opplegg, sier Tiril, som kom inn på elitelandslaget sammen med Mari Eide denne sesongen.

Søndag kom Tiril hjem fra en landslagssamling på Sognefjellet.

– Nå blir det mye trening gjennom sommeren med noen rulleskirenn av og til, sier Tiril, og legger til at hun stiller til start i nevnte Oslo Skishow og i Telemarksveka 31. juni - 1. juli.

Måle krefter

Tvillingsøster Lotta er en av utøverne på rekruttlandslaget kommende sesong. Hun forteller til Raumnes at hun får mange muligheter til å måle krefter med Tiril og de andre på hovedlandslaget framover.

– Jeg skal også være med på både Oslo Skishow og Telemarksveka, sier Lotta.

Amalie Håkonsen Ous (22), Nes Ski, går kommende sesong for Team Veidekke Oslofjord, noe hun også gjorde sist sesong. Dette er et regionlag som er en felles satsing mellom Norges Skiforbund Langrenn og Veidekke som generalsponsor. Lagene er representert med utøvere som ligger rett under dagens langrennslandslag og som har ambisjoner om å bli eliteutøvere.

Amalie stiller ikke til start i Oslo Skishow, men hun deltar i Telemarksveka.

– Amalie skal være med laget mitt på samling og gå konkurranse under Telemarksveka, forteller Lotta.

Med andre ord fortsetter alle de tre essene i Nes Ski satsingen og jakten på mer heder og ære i verdenstoppen i langrenn.

john@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.