annonse

Tina Marie Brekke storspilte i NM

Spilte godt
Spilte godt: Tina Marie Brekke spilte meget sterkt i NM i golf i helga. (Foto: Jan Espen Mathisen)

Startfeltet i golf-NM for kvinner var sterkt. Nes-golfer Tina Marie Brekke hevdet seg med å spille bedre enn noensinne.

Thomas Frigård

Stange

- Startfeltet var veldig sterkt i år, og jeg hadde ikke forventet å kvalifisere meg til finalerundene. Men jeg spilte litt over evne. Det var veldig gøy, sier Tina Marie Brekke i Nes Golfklubb 09.

Årets NM i golf gikk av stabelen på Altungstad Golfklubb i Stange i helga, og Tina Marie Brekke var eneste Nes-spiller som deltok. Av 33 spillere som stilte til start, var det 26 av spillerne som hadde et bedre handikap enn nesbuen. Bare 18 av spillerne fikk kvalifisere seg til finalerundene på lørdag og søndag, og det ble derfor tøft for Brekke å komme seg til finalen. Men hun startet med to runder på 76 og 78 slag.

- Jeg trodde ikke jeg skulle klare å kvalifisere meg, men jeg leverte noe av det bedre jeg har spilt, sier Brekke.

På siste hullet fredag satte hun en putt fra 18 meter, og denne birdien sikret finalespillet på lørdag og søndag. Hun svarte deretter med å spille på 75 slag på lørdag, tre slag over par. På avslutningsrunden gikk spillet i et pøsende regnvær, og forholdene var langt vanskeligere. Brekke spilte solid også i denne runden, men på det femtende hullet gikk hun i vannet, og deretter dro hun på seg flere slag i bunkeren.

- Dette hullet ødela voldsomt mye for scoren på den siste runden. Men alt i alt må jeg si meg godt fornøyd med mitt NM-spill. Det er gøy å konstatere at jeg kan spille jevnt med de beste, sier Brekke.

Hun havnet til slutt med en 18-plass i NM, 28 slag over par. NM-vinner ble Karoline Lund fra Losby Golfklubb, hun fikk en totalscore på fire slag under par.