annonse

Talentstipend til Tiril, Lotta og Jenny

Stipend
Stipend: Lotta Udnes Weng (t.v.) og Tiril Udnes Weng mottar Sparebanken Hedmarks talentstipend for 2017. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)
Får 25 000
Får 25 000: Jenny Stene, Haga skytterlag, får også 25 000 i stipend fra Sparebanken Hedmarks talentstipend. (Foto: Bjørn Trudvang)

Udnes Weng-tvillingene og Jenny Stene får Sparebanken Hedmarks talentstipend for 2017.

Jan Erik Hæhre

Det melder SpareBank 1 Østlandet i en pressemelding mandag ettermiddag. De tre idrettsutøverne år, sammen med 37 andre idrettsutøvere fra Hedmark, 25 000 kroner hver fra Sparebanken Hedmarks talentstipend.

Kommunikasjonsrådgiver Ingvild Bjørklund Wangen i SpareBank 1 Østlandet melder at Tiril Udnes Weng får stipendet for tredje gang, tvillingsøster Lotta for andre gang. Jenny Stene får stipendet for første gang.

Fjerde gang

Sparebanken Hedmarks talentstipend deles ut for fjerde gang, og hensikten med stipendet er å bidra til at ungdom innen individuelle idretter, kunst og kultur får utvikle sine talenter.

- Som bank er vi opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet. Vi ønsker å bidra til stolthet rundt enkeltprestasjoner, utvikle gode forbilder og gi positive assosiasjoner til regionen, sier Tore Slettvold, markedssjef i SpareBank 1 Østlandet.

To millioner kroner

Sparebanken setter av to millioner kroner hvert år til dette talentstipendet, der én million kroner går til idrettsutøvere mens den andre millionen brukes til kunststipend.

Til sammen 70 unge utøvere, fordelt på 40 fra idretten og 30 fra kunst og kultur får stipendet, og dette skal deles ut på en egen talentfest i august.

- Vi gratulerer samtlige 70 og gleder oss til å treffe dem til høsten, sier Slettvold og Wenche Sæthre Høye, styreleder i Sparebanken Hedmarks kunstfond.

Populære stipend

Mer enn 220 unge talenter har søkt om stipendet.

- Vi er stolt over at stipendet vårt er så populært, og det er fantastisk å se hvor mange dyktige og ambisiøse talenter vi har innen ulike kunstarter og idrettsgrener, sier Slettvold.

Banken har innlemmet Nes i idrettsstipendet, fordi Sparebanken Hedmark har en filial på Årnes. Kunststipendet deles bare ut i Hedmark.

Banken kan melde at det var flest søkere på idrettsstipendet. De 40 mottakerne er fordelt på 20 ulike idretter. Blant disse finner vi altså Udnes Weng-tvillingene fra Nes Ski og skytter Jenny Stene, som skyter for Haga skytterlag.