annonse

Skateparken på Aulifeltet har åpnet

Endelig skatepark
Endelig skatepark: Tommy Storhaug (t.v.) kan endelig erklære skateparken på Auli for åpnet. 5. trinn på Auli skole besøkte parken torsdag, og alle elevene er veldig glade for det nye tilbudet. Alle (Foto: Tommy Simon Norum)
Skatepark-gründer
Skatepark-gründer: Tommy Storhaug er oppvokst på Auli og har siden skolealder etterlyst et skateanlegg.
Luft under hjula
Luft under hjula: Her tar Ludvig Bergh-Salamonsen et luftig svev på sparkesykkel.
Til værs
Til værs: Dennis Berger Jenssen var ikke redd for å falle av, og fikk sparkesykkelen til værs.
For gutta
For gutta: At den nye skateparken er noe som treffer guttene i 5. trinn på Auli skole er det ingen tvil om.
Moro
Moro: Martine Habberstad (f.v.), Oskar Nørve Olsen, Mina Terese Sefring og Fabian Duda hadde det moro i den nye skateparken.
Pyramide
Pyramide: Mens guttene benyttet seg av skateparken synes disse fem jentene det var moro å finne på andre ting, som for eksempel å lage pyramide. Nederst f.v. Hannah Netskar, Caroline Caspersen og Synne Markussen. Øverst f.v. Solveig Kristin Eltvik Thomassen og Savannah Soini Jones.

Auli Det rakler i skateboard og sparkesykler. Elevene på 5. trinn ved Auli skole faller like raskt av som de kommer seg på igjen, og humøret er helt på topp. Den nye skateparken er populær.

Tommy Simon Norum

- Jeg har ønsket en skatepark på Auli siden jeg var barn selv. Parken blir brukt av alle og jeg ser et virkelig behov, sier Tommy Storhaug, initiativtaker til den nye skateparken på toppen av Aulifeltet, rett ved siden av Techniqparken og fotballbanen.

Nå har skateparken stått åpen en måneds tid, og det har allerede vært mye aktivitet.

- Vi fikk 390 000 kroner av Sparebankstiftelsen DNB, forteller Storhaug.

I tillegg har også Auli vel sponsnet med pengestøtte og avgitt grunn til skateparken.

Stor etterspørsel

Det har vært mye jobb med skateparken, og alle pengene fra Sparebankstiftelsen har blitt brukt til prosjektet.

- Vi har støpt betongdekke og kjøpt skateelemeneter, i tillegg til fire støpe elementer, forteller Storhaug, som har ansvaret for vedlikeholdet av skateparken.

- Da jeg var barn fikk vi materialer etter at folk bygde, og snekret sammen våre egne skateelementer som holdt i et år av gangen, forteller Storhaug, som har hatt mye arbeid med skateparken, ikke minst med søknadene og det administrative.

- Fra jeg var ferdig med å støpe kom folk og spurte om de kunne bruke banen. I dag er 5. trinn på Auli skole her og koser seg, sier Storhaug.

Skal bygge ut

Selv om skateparken nå er fullt funksjonibel, ligger det allerede klare planer om å bygge ut.

- Det kommer mer. Vi har fått to meter innover og fem meter utover av velforeningen, på grunn av at mange bruker dette og at vi trenger mer plass, forteller Storhaug.

Parken er også opplyst takket være lysene på banen ved siden av, men Storhaug har ønske om egen belsyning med to lamper rettet direkte mot skateparken, noe som vil koste 15 000 kroner per lampe. Elevene i 5. trinn hadde det moro i skateparken, og alle fulgte påbudet om å ha på seg hjelm. Alle må de ha med seg egne sparkesykler eller skateboard.

Da jeg var barn fikk vi materialer etter at folk bygde, og snekret sammen våre egne skateelementer som holdt i et år av gangen.

Tommy STorhaug, skatepark-gründer