annonse

Ser fram mot ny sesong

Støtteapparatet fortsetter
Støtteapparatet fortsetter: R&Ås hovedtrener Svein Pettersen (med initialene SP på treningsdressen) og sportslig ansvarlig Reino Autio (med beksvarte solbriller) fortsetter og ser fram mot en spennende 2018-sesong. (Foto: John Arne Paulsen)
God sesong
God sesong: R&Å, her med kaptein Patrick Elvethun Hansen, ble nummer fire i årets 4. divisjon.

Det ligger an til mange solide og interessante lokaloppgjør i neste års 4. divisjon på herresiden.

John Arne Paulsen

FOTBALL

R&Å IL ser med spenning og glede fram mot en ny sesong. Det ligger an til mange solide lokalderbyer. Sørumsand og Rælingen rykket opp fra 5. divisjon. Begge lagene fra Eidsvoll er med. Det er også blant andre Gjerdrum, Blaker, Ull/Kisa 2, Aurskog-Høland, Hauerseter, og ikke minst FUVO, som måtte tåle nedrykk etter årets sesong.

En liten pause

Hovedtrener Svein Pettersen er med videre. Det er også sportslig ansvarlig Reino Autio.

- Jeg har ikke hørt noe annet enn at hele støtteapparatet er med videre, sier Autio.

Han forteller videre at spillerne har en liten periode med treningsfri nå.

- Vi har noen økter i november, og så tar vi fri i desember. Vi holder jo på uke ut og uke inn ellers i året, så det er sunt og bra med et lite avbrekk. Jeg vet at spillerne setter pris på det også, sier Autio.

Flere lokaloppgjør

- Det ligger an til en spennende sesong med mange solide lokaloppgjør neste år, blant annet med solide lokaloppgjør mot FUVO?

- Ja, det blir det. Det er jo tydelig at akkurat det betyr enormt mye for noen. Det er klart at interessen øker litt ekstra akkurat rundt de kampene, men ellers så har vi egentlig ikke så mye fokus på det. Vi driver med det vi driver med, vi, sier Autio.

Som i år

Han fastslår at det er litt tidlig å snakke om klare målsettinger allerede nå. Ingenting tyder på at det blir så store endringer sammenlignet med det som har skjedd i år for R&Ås del.

- Vi står på videre, har mange av de samme, lojale folkene som tar del i et bra miljø. De er med år etter år, og det er de som drar dette her, sier Autio.

- De fleste er med andre ord med videre?

- Ja, det er de. De har det så bra, så, smiler han.

Nivåheving

- FUVO har ambisjoner om å rykke rett opp igjen?

- Ja, de kjører på. Det er jo naturlig. Når de nå er enormt misfornøyd med at de har rykket ned, så er det naturlig å ha den målsettingen, sier Autio.

Før årets sesong gikk R&Å ut og sa at målet var å klare å hevde seg i 4. divisjon. Dette fordi spissingen av seriesystemet innebar en nivåheving der mange 3. divisjonslag rykket ned i fjor høst.

- Årets 4. divisjon ble jo sterkere enn tidligere gjennom at mange 3. divisjonslag datt ned sesongen før. Og divisjonen blir ikke noe dårligere i 2018 enn den har vært i 2017. Det er i hvert fall sikkert, sier Autio.

Et lite hakk opp

R&Å skrur ambisjonene opp et lite hakk.

- Vi må jo ha som mål å ikke være dårligere enn midt på treet i divisjonen neste år. Det bir mange jevne oppgjør, og det gjelder å stå på. I tillegg er det jo litt uforutsigbarhet knyttet til 2. lagene i divisjonen. Her skal du også ha litt stang inn for å lykkes, fastslår Autio.