annonse

R&Å straffet et naivt Strømmen-lag

To mål
To mål: Nicklas Dale Sramek scoret to av målene da R&Å straffet et naivt Strømmen-lag søndag. R&Å vant 5-0. (Foto: John Arne Paulsen)

Bare Kløfta har plukket mer poeng enn R&Å etter sommerferien. Det er R&Å-trener Svein Pettersen godt fornøyd med.

Jan Erik Hæhre

Årnes stadion

- Det tar tid å få et lag til å sette seg. Jeg sa tidlig at vi ville bli bedre utover i sesongen, sier trener Svein Pettersen.

Og bedre har R&Å blitt. For Pettersen har regnet seg fram til at R&Å er nest best etter sommerferien. Bare Kløfta, som R&Å slo 3-0 borte i høst, har sanket mer poeng, ifølge R&Å-treneren.

- Vi måtte bruke tid innledningsvis med å sette det defensive, og så tar det selvsagt lengre tid å utvikle det offensive spillet, sier Pettersen.

Straffet Strømmen

Det defensive sitter. For bare Gjelleråsen har sluppet inn færre mål enn R&Å denne sesongen. Nå gjenstår bare én kamp. Dermed har Pettersen lykkes med det målet.

Søndag var R&Å verter for et ungt Strømmen 2, med spillere som banker på døra til A-laget i landets nest øverste divisjon.

- Vi vant 5-0, og avgjorde i realiteten før pause. Jeg mener Strømmen var naive, og vi straffet dem hardt for det, sier Pettersen.

Scoret etter fire minutter

Allerede etter fire minutter tok hjemmelaget ledelsen. Jonathan Storvik Dixon sørget for målet. Så scoret Lasse Holum Hansen og Nicklas Dale Sramek (2) før pause.

- Jeg mener vi kunne puttet tre-fire til før pause, sier Pettersen. Etter pause la Strømmen seg lavere, samtidig som R&Å-spillerne senket tempoet litt.

- Det ble en jevnere omgang, der vi kontrollerer kampen. Lasse sørget for 5-0 rett før slutt, slår Pettersen fast.

Han konstaterer at R&Å fikk det lett, samtidig som de effektivt straffet Strømmens naivitet.

- Jeg er godt fornøyd med 5-0 i denne kampen. Det er tross alt spillere med et mål om å spille på Strømmens A-lag dette, sier R&Å-treneren.

Klatret til 4. plass

Pettersen slår fast at R&Å nå klatret til 4. plass med en kamp igjen å spille. De kan dårligst bli nummer seks, om de taper siste kamp mot Ull/Kisa 2. Da er målet for sesongen nådd.

- Målet var å berge plassen, sier Pettersen, og minner om at R&Å ble nummer fire i fjor, men at seriesystemet ble lagt om slik at mange lag rykket ned fra 3. divisjon. En eventuell 4. plass i år vil være en større prestasjon enn fjorårets 4. plass.

- Det er mange av lagene i divisjonen som har satset mye også, sier han.

Har et spennende lag

Pettersen har kontrakt med R&Å også neste sesong, og han håper de fleste spillerne blir med videre.

- Vi har et spennende lag. Beholder vi spillerne vi har, kan vi være med helt i toppen neste år, tror Pettersen.

Han legger til at R&Å også har et bra juniorlag med mange spennende spillere, og han håper disse også vil satse for fullt på en plass i A-laget til R&Å.

- Søndag brukte jeg sju spillere som fortsatt holder junioralder. Vi har vist i høst at vi kan være med og kjempe med de beste, slår han fast.

R&Å kan bli dårligst nummer seks i årets 4. divisjon.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.