annonse

Nesbuer tapte NM-semifinale på våt bane i Bergen

NÅDDE SEMIFINALEN
NÅDDE SEMIFINALEN: Kongsvingers J19-lag kom til kort på en regntung gressmatte mot Arna-Bjørnar i semifinalen onsdag kveld. nesbuene Naomi Griffin (lengst til venstre) og Silje Thorkildsen (lengst til høyre i bildet) var naturlig nok skuffet etter kampen.Alle (Foto: Simon Kolstad Clausen, journaliststudent ved Høyskolen i Oslo & Akershus)
Nesten
Nesten: Naomi Griffin har aldri vært så nær en cupfinale før. Kongsvinger- spissen, som har bøttet inn mål både for A-laget og J19-laget denne sesongen, hater å tape og kjente lenge på skuffelsen etter kampen.
VÅTT
VÅTT: Himmelen åpnet seg og gjorde sitt for at gressmatta til Arna-Bjørnar ikke bød opp til finspill i semifinalen.

Naomi Griffin har aldri vært så nær en NM- finale før. Det endte imidlertid med tap 0-2 på en regntung bane i Bergen.

  • Simon Kolstad Clausen 90 56 72 50 Redaksjon@raumnes.no

NM 19 år

På en gressmatte, som liknet en sølepytt, brast drømmen om en cupfinale for nesbuene Naomi Griffin og Silje Thorkildsen, som spiller på Kongsvinger. 17-åringene fra Nes har spilt fast i samtlige kamper for KILs J19-lag denne sesongen. I tillegg er de også med seniorenes A-lag i 1.divisjon og går i samme klasse på fotball-linja ved NTG i festningsbyen.

Bød opp til lite spill

Onsdag kveld var Nes-duoen igjen i samme startellever da kampen om en billett til J19-cupfinalen i Telenor Arena lå i potten. Veien ble derimot knalltøff, mot aldersbestemte landslagsspillere og totalt syv toppseriespillere fra Arna-Bjørnar. Kampen ble dessuten spilt på en gressmatte som bød opp til svært lite spill.

- Det var utrolig vanskelig. Det var skummelt å spille ballen inn mot midten, ut på kant og tilbake til keeper. Det ble bare å delje ballen så langt man klarte opp mot spissene, sier midtstopper Thorkildsen.

Godkjente banen

Hovedtrener Finn Willy Repseth Taugbøl trodde kampen ville bli flyttet til kunstgressbanen, som lå rett i nærheten av stadion, før avspark. Det skjedde derimot ikke.

- Arna-Bjørnar ville spille på gressbanen og dommeren godkjente banen før kampstart. Sånn sett var det greit. Det var jo forsvarlig å spille her, men jeg synes det er merkelig at vi måtte spille på en slik søkkvåt gressbane, når de har kunstgressbane like i nærheten. Det var vanskelig å slå en ordentlig pasning, så det ble en liten parodi, sier Repseth Taugbøl.

- Det var likt for begge lag, men akkurat nå føles det ekstra kjipt. Vi kjempet bra og hadde så mye inne, men banen gjorde jo sitt for at vi ikke fikk til spillet vårt, sier Naomi Griffin.

Tapte på dødballene

Fysikken på dødballer, var det som skilte lagene i høljregnet. Arna-Bjørnar tok ledelsen etter 14 minutter og økte åtte minutter før kampslutt, begge målene på dødballer.

- Jeg vil vel si at forholdene var det som stoppet oss mest, men vi ble et par hakk for små på dødballer. Spesielt på det første baklengsmålet var vi for uorganiserte, da de fikk slå inn andreballen. Det er veldig surt å ryke ut runden før finalen, sier Silje Thorkhildsen.

- Hater å tape

- Jeg hater virkelig å tape. Når man vet at man er så nær en finale, så føles det litt som verdens undergang akkurat der og da. Men jeg er stolt av hva vi har prestert fram til semifinalen, så gjorde vi et helhjertet forsøk mot en god motstander under svært vanskelige forhold på siste hinder, sier Griffin.

Griffin og Thorkildsen har begge cirka halvannet år igjen av skolegangen på NTG Kongsvinger, og planen er å bli værende på toppidrettsgymnaset det neste halvannet året.

- Planen er å fortsette her, ja. Vi trives godt og er godt fornøyd med utviklingen vi har hatt, sier de to Nes-jentene etter semifinaletapet i Bergen onsdag kveld.