annonse

Nærmere 50 unger i hallen på samme tid

Mange barn
Mange barn: Nærmere 30 unger var på trening på håndballskolen da Raumnes var innom. De må dele Neshallen i én time i uka med jenter 8 år, og hallen kan ikke fysisk deles med vegg. Dermed blir det nærmere 50 barn i hallen, og dette skaper selvsagt også mye støy.Begge (Foto: Jan Erik Hæhre)
PÅ trening
PÅ trening: Jenter 8-laget til R&Å har også trange kår, selv om de faktisk trener i Neshallen.

Enkelte ganger er de tett oppunder 50 små håndballspillere på én håndballflate i Neshallen. Det er trangt om plassen i hallen også.

Jan Erik Hæhre

Håndball

- Vi er for mange på for liten flate, konstaterer Mari Sundet Johnsen, leder for håndballskolen i R&Å håndball.

På det meste er de rundt 30 små håndballspillende barn i alderen seks og sju år. Den timen de har til rådighet en gang i uka må de dele med klubbens Jenter 8-lag, som også kan være i overkant av 20 spillere. Med mer enn 50 barn i hallen samtidig, kan det blir både mye støy og trangt.

Ikke deles av

- Hallen her kan ikke deles av med en egen vegg på midten. Den er tredelt, det vil si at den ene eller den andre gruppa måtte ha klart seg med bare en tredjedel av hallen. Det blir for lite, sier Sundet Johnsen om den delen. Dermed må de ha skilleveggene oppe gjennom hele timen.

- Vi er en klubb i vekst, og ja, vi vil ha flere som spiller håndball. Folk må gjerne komme og være med, og vi skal løse utfordringen, sier hun.

Opp mot 45 på håndballskolen

Sundet Johnsen leder håndballskolen i klubben, og forteller at de sist vinter hadde opp mot 45 på treningene. Det takler de, med mange trenere. Det som er verre, er å takle all lyden og problemene med å nå fram til de små spillerne.

- Her må vi rope høyt for å bli hørt, sier hun.

Da vi var innom håndballskolen til R&Å tirsdag, var de 27 unge spillere på håndballskole. Fire av dem var nye denne dagen.

- Prekær situasjon

- Men alle er velkommen, sier Sundet Johnsen som registrerte utfordringene Haga IF har med hallkapasitet. Sundet Johnsen bekrefter det Haga IF sier, hallsituasjonen i Nes er prekær.

- Vi støtter fullt ut Haga IFs hallplaner, det er det ingen tvil om. For den utfordrende situasjonen gjelder hele Nes, sier hun, og peker på at flere hallflater vil være med og dempe trykket mot Neshallen og Neskollenhallen.

- Vi i håndballen er jo ikke alene om å ønske mer halltid. Vi kjemper om timene med innebandy, turn og basket for å nevne noen, sier Sundet Johnsen. Hun er glad for all aktivitet, men peker på den utfordrende situasjonen.

- Vi tenker vel også at en gymsal vil avlaste, men for å spille håndball må man jo ha håndballmål der, sier hun.

Inviterer politikerne

Hun forteller at de lærer bort spill når de spiller kamper. De får ikke trent på det på treningene da det er for trangt.

- Vår oppfordring er klar, vi trenger haller fort. Vi inviterer gjerne politikerne hit også og overværer timen vi har her på tirsdager, sier hun.

Sundet Johnsen avslutter også med en liten bønn når det gjelder Neshallen. Hun forteller at de nå begynner å merke et visst lite forfall på hallen som er 35 år. Hallen har i mange år hatt faste vaktmestere, men de senere årene er dette fjernet.

- Vi som bruker hallen fast, ønsker oss vaktmesterne tilbake. Da blir ødeleggelser tatt raskt, og hallen forfaller ikke, avslutter Mari Sundet Johnsen.