annonse

Løpefest for store og små

Mange unge løpere stilte på startstreken under søndagens Skogbygda rundt
Mange unge løpere stilte på startstreken under søndagens Skogbygda rundt: Bak f.v.: Martin Spigseth, Vetle Blådammen, Mathias Scharning Lundberg, Odd Arne Holmen, Sondre Elias Skjolden og Emil Bøhler Evensen. Midten fra venstre: Magnus Bøhler Evensen, Thor Olav Søbakk, Hanna Oline Dahl Sørøy, Siri Skjolden, Kasper Dybli Raaden, Frank Marius Richardsen, Sarah Thoresen og Kikki Buttner. Foran f.v.: Elvira Thoresen, Sofie Skjolden og Ria Dhanjal. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)
Dagens vinnere
Dagens vinnere: Mattis Sjøli og Ann-Heidi Scharning ble dagens vinnere av lang løype. (Foto: H&O Skilag)
Full fart
Full fart: Her går startskuddet for kort løype. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)

Skogbygda rundt ble nok en gang en løpefest for små og store. Raskest i langløypa i år var Ann-Heidi Scharning og Mattis Sjøli.

Lisbet Bekkeli Amundsen

Skogbygda

- Det var gøy, men skikkelig vått. Jeg ble litt sliten, sier Emil Bøhler Evensen, som var en av de unge deltakerne som løp barneløypa på 1,5 kilometer.

13 barn under 12 år deltok i det tradisjonelle mosjonsløpet søndag. Dette er Arild Hagen, leder for arrangørklubben Halmsås & Omegn Skilag fornøyd med, selv om han gjerne skulle sett enda flere unge på startstreken. Totalt samlet løpet, som også markerte slutten på folkehelseuka i Nes, 55 deltakere.

Totalvinnerne av lang løype på 11 kilometer ble 23-åringen Mattis Sjøli på herresiden, og på damesiden gjentok Ann-Heidi Scharning bragden fra i fjor.

Storeslem to år på rad

Begge representerer arrangørklubben og løp i mål på tidene 40.46 og 49.01.

- Ann-Heidi vant også Dragsjøen rundt både i år og i fjor og har dermed tatt storeslem i Nes to år på rad, sier Hagen.

Spesielt hyggelig under søndagens arrangement synes han det var å registrere 15 trimmere på startlista. Disse løp uten tidtaking.

- Antallet trimmere var nok litt høyere i år enn tidligere. Det forteller oss at vi også når et publikum som ikke er så opptatt av selve konkurransen, sier Hagen.

Han beskriver arrangementet som vellykket

Vellykket

- På forhånd håpet jeg på rundt 60 deltakere, og 55 påmeldte totalt er som forventet, sier Hagen.

Skogbygda rundt er et mosjonsløp med lange tradisjoner. Hagen vet at det ble arrangert i 1981, men han tror det første løpet ble arrangert lenge før. Søndagens langløype på 11 kilometer gikk i den opprinnelige traseen, og ifølge Hagen er den ganske krevende. 15 deltakere tok utfordringen. I tillegg løp 12 deltakere kort løype på 4,5 kilometer.

- Det er viktig at det skjer noe i klubben og at vi klarer å være en levende klubb. Og det er viktig for oss som en liten klubb at vi klarer å dra med oss grasrota, sier Hagen.