annonse

Jentefotball i fokus på Skogbygda stadion

IVRIGE JENTER
IVRIGE JENTER: Vilde Lunder Brandsegg og Ingeborg Aurora Larsen Kristensen, begge sju å gamle, var ivrige på jentefotballens dag. Alle (Foto: Harald Eigum)
LOKALE TRENERE
LOKALE TRENERE: Trenere og spillere på flere av bygdas lag var ledere på jentefotballens dag i Skogbygda. (Foto: )
BARE LEK OG MORO
BARE LEK OG MORO: Hele dagen gikk med til fotballtrening for de unge jentene. (Foto: )

Skogbygda IF tok imot 23 jenter i alderen 6–12 år på Skogbygda Idrettsplass for å ha fokus på jenter som spiller fotball.

  • Harald Eigum

Begivenheten fant sted lørdag, og deltakerne var fra alle deler av bygda og var et samarbeid mellom alle klubbene i Nes. I strålende sol løp jentene med ball mellom kjegler og nye finter ble øvet inn, og nye venner ble både taklet og driblet.

Rekruttering

– Etter registreringen av alle de 23 jentene som møtte fram ble de delt inn i treningsgrupper. Hver gruppe fikk gjennomføre forskjellige fotballøvelser under kyndig ledelse av trenere og spillere fra klubbene i Nes, sier FUVO-leder Tom Hagen.

FUVO bidro med trenere til arrangementet. Blant annet deltok Trond Einar Finstad, som trener damelaget til FUVO og flere av damespillerne til FUVO. I tillegg bidro flere av de andre Nes-klubbene med trenere til jentene.

Jentene som deltok i Skogbygda på søndag var mellom seks og 12 år.

Lagspill

Jentene ble først inndelt etter alder og startet dagen med teknikktrening.

Etter en liten matpause midt på dagen, ble jentene delt inn i lag, og deretter spilte de noen kamper.

Trenerne kom fra de forskjellige klubbene i Nes, og målet med dagen var å lage en artig dag for jenter i de yngste klassene, og kanskje rekruttere flere jenter til fotballen.

Lek og moro

BARE LEK OG MORO
BARE LEK OG MORO: Hele dagen gikk med til fotballtrening for de unge jentene. Foto:

– Dette er bare lek og moro, men det litt varmt her i dag, så flere av oss har dukket hodet ned i vannbøtta for å kjøle oss ned litt. sier sju år gamle Vilde Lunder Brandsegg.

Sammen med like gamle Ingeborg Aurora Larsen Kristensen fant hun veien til Skogbygda denne varme sommerdagen.

Blant deltakerne var det en god blanding av jenter som spiller fast på ett av lagene i Nes, og jenter som hadde lyst til å prøve fotball for første gang. Ut på den noe tørre gressmatta var det en god blanding av drakter fra alle klubbene i Nes.

Selv om det er stadig flere jenter som spiller fotball i Nes, er det ingen av klubbene som har nok jentespillere til å stille lag i alle aldersklasser.

Landsdekkende

«Jentefotballens dag» er et landsdekkende tilbud til unge jenter i 6 til 14 års alder, og denne dagen arrangeres jevnlig over det ganske land flere ganger i året. Fotballkretsen hadde også sendt en egen representant til arrangementet for å se hvordan det ble gjennomført i Nes.

«Jentefotballens dag» blir arrangert av samme klubb som senere i år skal arrangere Nesmesterskapet i fotball, som i år skal gå av stabelen i Skogbygda.

redaksjon@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.