annonse

Gode resultater på lag-NM

lag-Sølv
lag-Sølv: Charlotte Moen fra Skogbygda, her på hesten Negro, tok sammen med Elisabeth Røisli, Grete Catarina Bergstrøm og Mathilde Merethe Klasson sølv i lag-NM for dressur. (Foto: Line Moen)
Første NM
Første NM: Nesbu Marte Eiklid sikret seg en individuell 7. plass under lag-NM. Her rir hun på hesten Land Guard.Privat foto

Under Lag-NM i dressur sikret flere deltakere fra Nes seg gode plasseringer. Charlotte Moen tok sammen med tre lag-venninner sølvmedalje. Nesbu Marte Eikli (16) tok en individuell 7. plass.

Tommy Simon Norum

Hest

- Hvert lag består av fire ryttere som må kvalifisere seg på landsstevner eller elitestevner, og så blir man plukket ut til NM av en komité, forteller Charlotte Moen fra Skogbygda, som rir for Skedsmo rideklubb.

Lag-NM for dressur ble i år avholdt i Tanum Hestesenter i Bærum for tredje året på rad.

- Den som vinner NM må arrangere neste år, og Tanum er gode, sier Moen, som individuelt i konkuuransen ble nummer seks første dagen og nummer fem andre dagen.

Tok sølvmedalje

På lag-NM må alle hestene overnatte og det er obligatorisk oppstalling. I NM for lag er det tre klasser, og alle de fire rytterne på laget rir hver sin klasse. Moen forteller at fjerdemann på laget kan velge hvilken klasse han eller hun vil konkurrere i, og at det dårligste resultatet på laget blir strøket.

- Søndag lå vi alle likt og det var nervepirrende. Vi visste vi kom til å ta lag-medalje, men ikke om det ble gull, sølv eller bronse, forteller Moen, som på laget hadde med seg Elisabeth Røisli, Grete Catarina Bergstrøm og Mathilde Merethe Klasson.

Laget endte til slutt på andreplass og tok sølvmedalje, seks prosent bak førsteplassen.

- Det er tre dommere på tre forskjellige steder som gir karakterer fra null til ti, og deretter regnes poengsummen ut til slutt. Det som er spennende med denne sporten er at det ikke er over før sistemann er ferdig, forteller Moen.

Gode resultater

Nes rideklubb deltok også på lag-NM, og ble nummer 9 av totalt 20 rideklubber. Nesbuene Ingrid Ølstad tok en individuell 5. plass, og Marte Eiklid tok en individuell 7. plass.

- Marte har akkurat gått over fra ponni til hest som er aldersbestemt. Hun ble tatt ut til NM og jeg er veldig stolt av henne. Hun klarte å ta en individuell plassering der Norges beste ryttere er samlet, og hun var med på laget til Nes rideklubb som tok 9.-plassen, forteller Moen, som er treneren til Marte.

- Marte gjorde det bra lørdag, men hun og hesten trenger mer tid sammen for å få alt på plass. Hestesport er to individer og det er ikke alltid at ting stemmer. Man kan ikke trene på alt, og en blomst som velter eller et vindkast kan være nok til at det ikke går vegen. Hun var nær deltakelse på individuell NM i år, men jeg er sikker på at hun er med der neste år, sier Moen.

Godt team

Moen ønsker også å takke Karen Amundsen som var med på lag-NM som hestepasser.

- Hun gjorde en superjobb og fikk roet ned både meg og hesten. Det er en trygghet at jeg kan slappe av mens hun passer hesten. Hun fortjente en takk og fikk derfor blomster på søndag, forteller Moen, og legger til at hestesport er samarbeid hele vegen.

Søndag lå vi alle likt og det var nervepirrende. Vi visste vi kom til å ta medalje, men ikke om det ble gull, sølv eller bronse.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.