annonse

FUVO i god høstform er avhengig av hjelp i nedrykksdramaet

Drama
Drama: FUVO-spillerne står midt oppe i en dramatisk nedrykksstrid. Selv om laget er i god høstform, ligger de under streken. De er med andre ord avhengig av hjelp for å redde plassen. (Foto: John Arne Paulsen)

Et FUVO-lag i god høstform er avhengig av hjelp for å redde plassen i divisjonen. Det blir en dramatisk avslutning for rødtrøyene.

Jan Erik Hæhre

Funnefoss stadion

- Vi har plukket ti poeng på de fire siste kampene. Med en slik form hadde jeg trodd vi skulle ligget over streken, sier FUVO-leder Tom Hagen.

Han konstaterer at de trenger hjelp for å redde plassen, og ser at de er i den underlige situasjonen at selv med to seire på de to siste kampene kan laget rykke ned. Det er med andre ord nedrykksdrama for FUVO.

- Vi forsøker å si at det bare er fotball, men jeg må nok innrømme at det ikke er så enkelt, sier Hagen.

Han erkjenner at de tenker døgnet rundt på situasjonen de har havnet i. For selv om FUVO har vist kjempeform de siste fire kampene, viser to av de tre rivalene i kampen for å unngå nedrykk minst like god form.

Høstens lag

Skjervøy har kanskje vært høstens lag i divisjonen, med sju seire, to uavgjort og bare tre tap på de 12 kampene etter ferien. Hagen innrømmer at de ikke så den komme.

- Skjervøy var kanskje det svakeste laget vi møtte før ferien. Nå er de høstens lag, sier Hagen, og slår fast at det bare viser hvor jevnt det er i denne avdelingen.

- Denne høsten har vist hvor jevnt det er, sier han.

Fløya, som ligger best an av de fire lagene på grunn av positiv målforskjell, har også tre seire, en uavgjort og ett tap på de siste fem kampene. Tapet kom mot opprykksklare Mjølner.

- Jeg tror likevel det er Fløya vi må kjempe med om den sikre plassen, sier Hagen.

Spent på 2. lagene

Av de fire lagene er det imidlertid LSK 2 som har vist svakest form de siste fem kampene. I tillegg har LSKs A-lag havnet i nedrykkssumpa i Eliteserien. Hagen er kjenner at han er spent på de to 2. lagene i avdelingen. Tromsø 2 er allerede nedrykksklare.

- De skal i tillegg møte Skjervøy nå på lørdag, bare to timer før Tromsø møter RBK i Eliteserien, sier Hagen. Tromsøs lag i Eliteserien ligger under nedrykksstreken, og det er lett å forstå hvor fokus ligger for klubben i den situasjonen.

Tromsø 2 skal for øvrig også møte LSK 2 i Lillestrøm i den siste serierunden. TIL 2 møter med andre ord to av nedrykksrivalene, og derfor tror Hagen det blir Fløya som må passeres.

Kjemper om NM-plasser

Usikkerheten speiles ofte blant lagene plassert på tabellen slik at de ikke har noe å spille for. Mjølner er suverene avdelingsvinnere, mens Senja er like suverene på 2. plassen. Skjetten, Sortland, Lørenskog og Harstad kjemper om 3. plassen. FUVO møter to av disse lagene. Hagen tror likevel det blir tøft.

- De fire beste i avdelingen går direkte til 1. ordinære runde i NM neste år. De har med andre ord litt å spille om, sier Hagen.

Han slår fast at FUVO har gjort mye bra i høst. de har vært gode mot topplagene, men slitt mer mot de nederst på tabellen. Det er et godt tegn i den spennende avslutningen.

- Jeg kan ikke annet enn være optimist, men vi er avhengig av hjelp. Motivasjonen for spillerne er at det er stor forskjell på 3. og 4. divisjon, forskjell på Bruvoll eller Narvik, avslutter Hagen.

Slik spiller lagene

Fire lag kjemper om å unngå den siste nedrykksplassen. Fløya, LSK2 og Skjervøy har alle 31 poeng, mens FUVO har 29 poeng.

Slik spiller de fire lagene i de to siste serierundene:

FUVO: Skjetten (B), Harstad (H).

Fløya: Skedsmo (H), Senja (B).

LSK 2: Harstad (B), Tromsø 2 (H).

Skjervøy: Tromsø 2 (B), Lørenskog (H).

I de to siste serierundene spilles alle kampene på samme tidspunkt. Nest siste runde spilles førstkommende lørdag kl. 13, mens siste runde spilles neste lørdag kl. 13.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.