annonse

Brakk ryggen på tre steder, men gikk i mål for egen maskin

Brakk ryggen
Brakk ryggen: Motorsykkelutøveren Alexander Nyberg fra Vormsund brakk ryggen på tre steder under et EM-løp i Tyskland. Bildet er fra den forrige EM runden i enduro som var i Estland i juli. (Foto: Mette Nyberg.)

Endurokjører Alexander Nyberg fra Vormsund kjørte på en tømmerstokk under EM i Tyskland.

Thomas Frigård

Under tredje EM-runde i Enduro gikk det galt for Alexander Nyberg fra Vormsund. 25-åringen traff en tømmerstokk og pådro seg tre ryggbrudd.

- Nyberg lå på 13. plass i totalen, men resten av sesongen er nå spolert. Det er et stort tap for landslaget, men det viktigste nå er at han kommer seg ut av dette uten varige men, skriver landslagstrener Pål Anders Ullevålseter i Enduro i en pressemelding.

Nyberg flyttet til Vormsund for to og et halvt år siden og er i dag inne på landslaget i Enduro. Enduro er hastighetskjøring og utholdenhet med motorsykkel over lang tid. I Enduro spesial konkurreres det som oftes på motocrossbaner og området omkring banen. Det telles runder og den som har kjørt flest runder på en forhåndsbestemt tid vinner. I Enduro etappe kjøres det fartsprøver med transportstrekker mellom fartsprøvene.

Reiste seg og gikk

Nylig deltok nesbuen i tredje runde i EM i motorsykkelsporten Enduro i Tyskland, og i under en fartsprøve var han uheldig og kjørte ut. Han landet på ryggen og traff en tømmerstokk som var plassert i løypa for å dempe farten.

- Etter at han landet og lå på bakken klarte han å reise seg og gå ut av skogen. Hjelpemannskapet var raskt på plass på ulykkesstedet, men nordmannen var borte, skriver Ullevålseter, som er kjent for sine prestasjoner under rally Dakar, kanskje verdens tøffeste Enduroløp.

Står bra til

Det var lenge uklart hvor 25-åringen fra Vormsund befant seg, men etter en times tid dukket han omtåket opp i målområdet. herfra ble han umiddelbart fraktet til sykehus. Her ble det konstatert at han hadde pådratt seg tre brudd i ryggen.

- Det står etter forholdene bra til med Nyberg, sier Ullevålseter.

Sesongen over

Nesbuen befinner seg for øyeblikket på sykehus i Tyskland, og etter det Raumnes erfarer slipper han å operere skadene. Han kommer trolig hjem til Nes i løpet av uka, og det er fare for at sesongen er over for i år.

- Han har allerede vært oppe og gått og vi jobber nå med å få på plass hjemtransport til Norge, sier Mette Nyberg, mor til Alexander.

- Han har hatt kjempeflaks, understreker hun og forteller at han har fått løfte- og bæreforbud av legene.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.