annonse

Ann-Heidi og Ola var raskest rundt sjøen

Full fart
Full fart: Det ble satt et høyt tempo allerede i starten av den sju kilometer lange løypa. Rolf Barbakken var mannen som sendte løperne avgårde. Alle (Foto: Øyvind Hofsrud)
Overlegen
Overlegen: Ola Spigseth var raskest av samtlige rundt Dragsjøen.
Barneklassen
Barneklassen: Cecania Krüger og Sarah Selbekk Dunia deltok i barneklassen.
Fat
Fat: Vinnerne av Dragsjøen Rundt får et fat som kan henge over peishylla.
Vant
Vant: Ann-Heidi Scharning vant kvinneklassen i årets Dragsjøen rundt.

- Jeg er fornøyd med dagens løp. Kroppen kjentes bra og det var bare å «pushe» på hele vegen, sa Ola Spigseth etter å vært dagens raskeste rundt Dragsjøen.

  • Øyvind Hofsrud

På søndag var det duket for det tradisjonelle mosjonsløpet "Dragsjøen rundt". Samlet sett var det 55 deltakere som valgte å ta turen innover skauen for å delta.
Dragsjøen rundt har blitt avholdt siden 1932. Unntakene er krigsårene 1940-1945, og mellom 1957-1968 da det var liten driv rundt friidrettsgruppa til Raumnes & Årnes idrettslag.
Få påmeldte
Ildsjel og leder i friidrettsgruppa til Raumnes & Årnes, Rolf Barbakken forteller at 55 løpere nesten er bunnrekord i antall påmeldte.
- Ja, det er mange som løper, men vanligvis ligger vi på mellom 70 - 80 påmeldte. Rekorden er vel opp mot 100 løpere, forteller Barbakken.

Sju kilometer

Han forteller videre at sju personer deltok i gå-klassen, 10 deltok i barneklassen, 5 deltok i ungdomsklassen og 33 deltok i voksenklassen. Barne- og ungdomsklassen løp 800 meter. Gå- og voksenklassen løper/går en sløyfe på om lag 7 kilometer rundt Dragsjøen.
Deltakerne kommer fra forskjellige steder i Nes, og fra utenfor kommunen.

Klassevinnere

Årets vinner av herreklassen i Dragsjøen rundt ble Ola Spigseth fra R & Å med tiden 27 minutter og 39 sekunder. Spigseth ledet nærmest hele løpet fra start til mål.
- Jeg har drevet med løping like lenge som jeg har gått på ski. Jeg er fornøyd med dagens løp. Kroppen kjentes bra og det var bare å «pushe» på hele vegen. Jeg fant en god rytme som jeg holdt hele vegen, forteller Spigseth.

Ledet hele vegen

Vinner i kvinneklassen ble Ann-Heidi Scharning fra Halmsås og Omegn på 33 minutter og 2 sekunder. Hun, i likhet med Spigseth, tok kommandoen i klassen og holdt ledelsen helt inn.
- Jeg var ute og løp en tur i går, så jeg hadde egentlig litt tunge bein, men det gikk fint, forteller en fornøyd Scharning.
Alle løpere mottok en kopp for deres innsats. Klassevinnerne fikk kopp et bevis på at de var best i deres klasse, mens Scharning og Spigseth vant hvert sitt fat som bevis på at de har vunnet Dragsjøen rundt.