annonse

Amalie Håkonsen Ous er tilbake fra skade

Første års senior
Første års senior: Amalie Håkonsen Ous (21), Team Veidekke Oslofjord/Nes Ski, trener denne uka i skitunnelen iTorsby. (Foto: Erik Borg)

Amalie Håkonsen Ous satser videre i langrennssirkuset. Denne uka trener hun i Torsby-tunnelen.

John Arne Paulsen

Langrenn

Gjennom sommerhalvåret handler det mye om rulleski for langrennsløperne. Amalie Håkonsen Ous fikk merke at det er hardere å falle på asfalt enn i snøen. Det gikk ut over ribbeina.

På snø i Torsby

- Det skjedde for tre uker siden. Jeg falt og pådro meg brist i ribbein. Det innebar at jeg måtte trene alternativt i to uker, men nå er jeg tilbake i vanlig trening, sier Amalie.

Hun er en av utøverne i Team Veidekke Oslofjord. Tirsdag reiste de til skitunnelen i Torsby, der de skal gå på ski fram til fredag denne uka. Torsby Skitunnel og sportssenter er et komplett treningsområde med en arena for langrenn innendørs. Den har en 1,3 kilometer lang kupert løype for både klassisk og fristil og har en temperatur på fra null grader til tre kuldegrader.

Rekruttlandslaget

I august gjennomførte teamet en barmarkssamling i Tønsberg med flere hardøkter. Amalie håper og tror at hun ikke er satt nevneverdig tilbake formmessig som følge av det nevnte uhellet.

- Det neste store nå er en samling med rekruttlandslaget i midten av septe<mber. Den samlingen foregår på Lillehammer, sier Amalie, som representerer Nes Ski i tillegg til Team Veidekke Oslofjord.

21-åringen har vokst opp på Jessheim, men hun har representert Nes Ski i hele juniorkarrieren og nå som senior. Hun kommer fra en aktiv og sportsinteressert familie.

- Jeg ble tatt med ut i skiløypa fra jeg kunne gå, og har vært frelst siden. Jeg var innom flere idretter i oppveksten, der langrenn og fotball var favorittene, sier hun.

Amalie flyttet hjemmefra som 16-åring for å starte på NTG Lillehammer. Hun bor fortsatt på Lillehammer.

Til Val Senales

Jeg gleder meg til å ta fatt på min andre sesong som senior med Team Veidekke Oslofjord, sier hun.

Etter rekruttlandslagssamlingen drar hun til høyden og Val Senales i midten og slutten av oktober.

FAKTA

Amalie Håkonsen Ous

21 år og går inn i sin andre seniorsesong.

Representerer Nes Ski og Team Veidekke Oslofjord.

I 2016 tok hun gull i sprinten under Junior-VM i Romania.

Det største målet er å ta gull i et VM eller OL for Norge.