Skulle stoppe bikkjeslagsmål - ble bitt i begge hendene

En nesbu i 80-årene måtte fraktes til sykehus da han forsøkte å stoppe et hundeangrep.

Publisert 12.07.2017 kl. 14.02. Oppdatert kl. 15.09.

Politiet forteller at det hele fant sted onsdag formiddag.

- Det oppsto bokstavelig talt et bikkjeslagsmål på Årnes onsdag formiddag, sier Håvar Bue, politioverbetjent ved Nes lensmannskontor.

Gikk til angrep

En kvinne i 50-årene fra Nes skal ikke ha klart å holde styr på det politiet betegner som en kamphundliknende hund som gikk til angrep på en annen hund. En mann i 80-årene fra Nes forsøkte å gå imellom, med det resultatet at han ble bitt i begge hendene. Hunden bet ham til blods og han ble fraktet til Ahus blant annet med kløyvd tommel på den ene hånden.

Klar oppfordring

Politiet regner med at det hele ender som en politisak. Hunden skal ha vært løs.

- Oppfordringen må være at uansett hva slags hund du har, så skal du holde den i bånd. Og har du en hund som kan være aggressiv så er det veldig viktig at du har kontroll på den. Det er uansett hundeeieren som har ansvaret, sier Bue.

Ungdommer til unnsetning

Tre tenåringsgutter spilte en viktig rolle i og med at de brøt inn i basketaket og jobbet med å få den aggressive hunden bort fra den andre hunden og mannen i 80-årene.

- Dette kunne fått et enda verre utfall for mannen om vi ikke hadde gjort det. Han skal ha respekt for at han gikk imellom slik han gjorde, men vi måtte være flere for å få kontroll på den sinte bikkja, sier en av ungdommene til Raumnes. 

Det var også ungdommene som ringte politiet om hendelsen. 

Les mer om: nyheter

Siste saker Gå til framsida