Articles from Tommy Simon Norum

Nes skianlegg
50 barn møtte opp i skianlegget mandag kveld for å delta på skiskolen til Nes Ski. Det ble en kveld med mye moro, skiglede og varm saft.

Søndag ettermiddag ble en hest påkjørt langs E16 mellom Nybakk og Rød.

De to neste ukene vil innbyggerundersøkelsen om Auli/Rånåsfoss bli gjennomført. Ordføreren kommer med en klar oppfordring: Ta telefonen!

En semitrailer har kjørt av vegen og sperrer rundkjøringa langs E16 ved Neskollen/Rød. Politi og bilberger er på veg.

Et 26 meter langt modulvogntog kjørte tidligere i kveld av vegen i rundkjøringa ved Neskollen. Nå er vegen åpnet igjen og trafikken flyter som normalt.

Rundt klokken 15 i dag fikk politiet melding om råkjøring og stygge forbikjøringer mellom Årnes og Vormsund.

I dag fyller Wemund Habberstad 75 år. Aktiv KrF-politiker har han vært siden 2001, og i tillegg er han ofte å se bak miksepulten hos Betelkirken.

Elevene på Auli skole har hørt mye om grensejusteringa og har mange spørsmål. De ønsker å bli en del av debatten som handler om deres egen framtid på Auli.

Glenn Tore Finstad deltok på distanseritt i Dubai etter invitasjon fra Sheikh Mohammed. Det ble 14 mil på hesteryggen i steikende ørkensol.

Runni
Lakkproffen på Årnes ble etablert i 2003. 18 år senere har bedriften sju ansatte, og i fjor utvidet Lakkproffen med å bli et godkjent bilskadeverksted.

Med gamle rockelåter skapte Fønix stemning i Pakkhuset før Veracruz tok over scenen. - Jeg bøyer meg i hatten for bluesklubben, sier Geir Dølvik, gitarist og vokalist i Fønix.

Innspillene til å skape et levende bygdesenter var mange torsdag kveld. Alle aktørene var enige om at samarbeid er den beste nøkkelen.

Hærverk på skolen førte til at politiet måtte rykke ut til Vormsund ungdomsskole, der politiet ble angrepet av en elev. Skolen har flere verktøy for å håndtere slike situasjoner.

Onsdag kveld kjørte en buss på ei ku langs E16 mellom Rød og Nybakk.

Fjellfoten
Ada Wanderås (11) var med Kielferga i desember. På veg hjem sendte hun flaskepost, og nylig fikk hun svar fra Danmark med hyggelig hilsen.

- På Årnes blir det alltid hyggelig og hjemmekoselig, sier Sofie Almåsvold, vokalist i Veracruz, som lørdag spiller sammen med Fønix på Pakkhuset.

Amalie Håkonsen Ous og Udnes Weng-tvillingene er tatt ut til verdenscup i Dresden førstkommende helg.

For å vise sin motstand mot ulvejakta dro Lena Malinovsky fra Haga til Østerdalen for å demonstrere. Målet var å vise engasjementet for ulv i norske skoger.

Nes IK har vært igjennom en turbulent periode. Nå har klubben stabilisert seg og har fokus på rekruttering.

Da dørene åpnet til Hilljacks på Pakkhuset sto det kø utover parkeringsplassen. Både bandet og bluesklubben er godt fornøyde etter publikumssuksessen.

Neste lørdag kan beboere på Årnes og Neskollen bli kvitt juletreet for en 50-lapp, og pengene kommer lag og foreninger til gode.

I desember fikk Martin Halla og Maria Therese Bersås nøkkelen til det nye huset på Havretunet. De får dermed kort avstand til Nes kulturhus.

Mens mange nesbuer er flinke fuglefôrere, er andre mer usikre på hva som er riktig å servere. I fuglefôring er det flere nyttige ting å vite om.

Hver mandag samles bandet Stive fingre til øving i eget lokale. Stemningen er god og historiene er mange. Snart skal bandet spille på Runnitunet for 32. gang.

Nesbu, Jenny Trøhaugen (18), fikk før jul møte Aida Husic Dahlen som nylig ble europamester i bordtennis. Det ble en minnerik opplevelse.