Articles from Tommy Simon Norum

Årnes
Brigitte Stolpmann hadde den første utstillingen i 1981. Hun har utviklet et eget særpreg i bildene, og denne uka åpner hun ny salgsutstilling.

15 mann har i tre dager jobbet med takene på Furuset på Opaker. Målet var å tilegne seg kunnskap om vedlikehold av gamle hus.

Dagens unge lever i en tøff netthverdag der de konstant eksponeres for urealistiske idealer, forventningspress, gaming, blogger, vold og et ekstremt nyhetsbilde. Gjennom forestillingen #Hengdeg får elever og foreldre ved bygdas to ungdomsskoler et bilde...

Til tross for hard innsats på hjemmebane i Neshallen, endte kveldens kamp med tap for håndballdamene til R&Å.

Furukollen
- Å bli voksen betyr å nekte seg selv det man har lyst på, sa Einar Øverenget, som i sitt filosofiske foredrag på Furukollen ga publikum mange tankekors.

En bilfører ble i kveld stoppet av politiet på Årnes. Sommerdekk og isdekte ruter førte til at politiet reagerte.

Nes legevakt
Tove Helen Selbæk og Arne Stenerud (leder i LHL Nes) kom samtidig med ønsker om å pusse opp venterommet til Nes legevakt. Det førte til et spleiselag og en solid dugnadsinnsats.

Nes Kulturhus
Fredag har både "Mord på orientekspressen" og "The Foreigner" premiere. Dermed blir det mye spenning på kinolerrettene i kulturhuset.

Etter at Ivar Husås la lokførerlua på hylla i 1986, har han jobbet over 30 år i brannvesenet. Fritiden tilbringer han helst på to hjul, og 60-årsdagen ble feiret med Deep Purple.

Telefonen og mailboksen på kulturhuset gløder. Billettsalget til neste års seniorkabaret "Sommerflørt" går så det ryker.

En økning i antall eldre gjør at myndighetene hever sparebeløpet på den individuelle pensjonssparingen (IPS).

Torsdag inviterer Nes kunstforening til fotoutstilling med Jørn Areklett Omre i Galleriet, og deretter holder Trio me` Børli konsert i Kulturkafeen.

I budsjettet 2018 mottar kommunen en overføring fra Esval som er 2,4 millioner mindre enn i 2017. Årsaken er reduserte inntekter.

Politikerne er klare på at de ønsker nye rusboliger så fort som mulig. En rusbolig krever spesielle egenskaper som langt på veg bestemmes av kommunen selv, ifølge Husbanken.

Om dagen har vært god, middels eller dårlig måles med en grønn, gul eller rød ball. Slik bruker tildelingsenheten lean-systemet for å holde styr på arbeids- hverdagen og miljøet på jobb.

Da Vidar Sletner sang gamle skogviser og Oddbjørn Berg fortalte om livet på Skauen var det ikke en ledig stol i Dragsjøhytta.

Kvikkleire på Opaker? Det er i så fall det eneste som er kvikt i Nes, fastslo Nils Oscar Ottesen, som onsdag gjestet kulturkafeen med "Heilt Nils".

Til Furukollen psykiatriske senter 8. november kommer Einar Øverenget. I forbindelse med verdensdagen for psykisk helse skal han snakke om hverdagsgleden.

Tirsdag kveld fikk mange nesbuer besøk av skumle figurer som banket på dørene. Christian Blikeng på Opaker hadde forvandlet inngangen til en spøkelsessti, og delte ut seks kilo godteri i løpet av kvelden.

I behandlingen av budsjett 2018 og økonomiplanen 2018-2021 ble det i formannskapet flertall for å framskynde byggingen av nye rusboliger.

Med modellen av en elg, en Mini Cooper, mye bilder og en snakkesalig dugnadsgjeng, vakte Motordilla mye oppmerksomhet på Oslo Motor show.

Formannskapet vedtok i kveld sin innstilling for handlingsprogram med budsjettet 2018 og økonomiplan 2018-2021, der det blant annet ble flertall for at de bemannede rusboligene må på plass så fort som mulig.

Rundt 100 000 avis-sider med Raumnes fra 1947 og fram til i dag er digitalisert. I kveld kan du bli med Raumnes på kurs i bruk av det nye digitalarkivet.

Med nytt materiale i sekken kommer Nils Oscar Ottesen til kulturkafeen onsdag. Dette er den tredje utgaven av enmanns-forestillingen, og denne gang kommer det til å bli "Heilt Nils".

Årnes Elektro har 20 ansatte på lønningslista og tar alle elektrojobber fra stikkontakter til montering av korntørkeanlegg. I år fyller den lokale bedriften ti år.