Articles from Tommy Simon Norum

Grøndalen gård lanserte torsdag Nýris som er en is helt uten smakstilsetninger. Matmerk-juryen har også gitt Nýris spesialmerke for unik smak.

For hver grad verdenstemperaturen øker synker matproduksjonen med to prosent. Åslaug Haga holdt tilhørerne skjerpet under årets næringsseminar.

Mens Sandra Henriksen sto klar med mobilen for å filme elgen, viste det seg å være en hjort som kom løpende. Se videoen her.

Lørdag inviterer "Andrew Sisters" sammen med Nes storband til jazzkafé i Nes kulturhus. Det blir kaféoppsett og trestemt sang blandet sammen med storbandet.

Ny skilting i Uvesund og fjerning av forbikjøringssona på Opaker er resultater etter trafikksikringsmøtet i juni. Men lederen i Uvesund vel, Solveig Bergh Hanssen, er ikke fornøyd.

Et trafikkuhell torsdag kveld førte til en storstilt politiutrykning. Meldingen gikk ut på at fire personer var påkjørt under en fotballkamp på Funnefoss stadion.

- Det er en stor glede for meg ordfører, og en stor ære ikke minst, å få lov til å erklære Brød & Cirkus 2017 for åpnet, sa Åslaug Haga under åpningen av matfestivalen i ettermiddag.

Under Lag-NM i dressur sikret flere deltakere fra Nes seg gode plasseringer. Charlotte Moen tok sammen med tre lag-venninner sølvmedalje. Nesbu Marte Eikli (16) tok en individuell 7. plass.

Det er blitt kjent at elever i Nes driver med beefing. Det betyr arrangerte slåsskamper mellom to personer der en tilskuergjeng ser på, heier og filmer.

Racing
I helga gjentok lillebror Alf Marius Loe Sandberg bragden til storebror Oskar André fra 2011. Alf Marius ble i samme bilen norges- mester i klassen Seven Racing.

Vestsiden musikkorps ble startet i 1949 og er i dag en stabil gjeng på 22 musikanter. Korpset har ønske om å være en fargeklatt i lokalmiljøet, og ønsker nye medlemmer hjertelig velkommen.

Arvingene til Birger Øverland har blitt enige om å selge doktorboligen på Årnes. Huset er tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg og er et lokalt landemerke.

Dine In står i år bak roret under middagshowet "Dinner & Show" under Brød & Cirkus. Christel Alsos, Tore Petterson og nesbu Maiken Marlen Sundby skal stå på scenen.

- Det kommer og går folk hele tida, sier Anne-Liv Nome, Joker Brårud, som er en av drivkreftene bak Brårud-dagen.

Søndag var alle foreldre i Haga IF i full sving på Haga stadion. Totalt 520 spillere skulle spille tre kamper hver. Det sto kø i kiosken og stemningen var god.

Ronny Ringstad har deltatt og gjennomført Birkebeinerrittet 15 ganger. I år ble han hedret med krystallfat.

Sylvi Listhaug hevder han kom med påstander om at «FrP jubler når barn drukner i Middelhavet» under skoledebatt i Nes, noe han selv avviser.

Hvam United er et tilbud for spillere med nedsatt funksjonsevne. Etter oppstarten i februar har de gode resultater å vise til, og nå håper laget på at noen ønsker å gi støtte, eller bli med som hovedsponsor.

Mandag inviterer Automobilhallen AS på Haga til offisiell åpning. Bilverkstedet tar alle bilmerker og årsmodeller, og kan tilby kundene henting til og fra med en 1967-modell Mercedes-Benz.

Auli
Det rakler i skateboard og sparkesykler. Elevene på 5. trinn ved Auli skole faller like raskt av som de kommer seg på igjen, og humøret er helt på topp. Den nye skateparken er populær.

Etter at tolv tusen badegjester har brukt Nes svømmehall de første fire ukene, kunne bademester Teis Lund Gregersen i dag ønske velkommen til offisiell åpning. Ordfører Grete Sjøli klippet snora.

20. september slutter NRK å sende på FM-nettet i Akershus, mens flere andre kanaler følger etter i desember. Elkjøp Årnes har hatt et jevnt DAB-salg, uten den store toppen.

Nes eldreråd inviterer til markering av den internasjonale eldredagen. Foredragsholder Per Anders Nordengen skal nok en gang kaste lys over arrangementet.

Formannskapet hadde forrige tirsdag befaring i Lillerommen. Kulturminnerådgiver Kristoffer Andersen orienterte om bygget, og om hva som er planen videre.

På 1930-tallet startet Bjarne Larsen med skraphandel i Nes. I dag har fjerde generasjon tatt over bedriften, og Larsen skraphandel har i dag tre ansatte. I 2016 leverte bedriften over 147 000 kilo jern til gjenvinning.