annonse

- Viktig å bruke stemmeretten

Gjorde sin plikt
Gjorde sin plikt: Leiv Thune var tidlig ute da valglokalet i Nes kulturhus åpnet søndag. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)

Valglokalene har åpnet, og mange har allerede brukt stemmeretten. For første gang kan nesbuene i år velge valglokale i en annen krets enn den de hører til.

  • Jan Erik Hæhre;Lisbet Bekkeli Amundsen

- Det er viktig å bruke stemmeretten sin. Man må jo gjøre det man kan for å påvirke, sier Leiv Thune.

Klokka 16.00 åpnet valglokalene over hele bygda, og Thune var en av dem som var tidlig ute i valglokalet i Nes kulturhus.

Økt tilgang

I Nes er det åtte valglokaler. Nytt i år er at du ikke må møte i valglokalet i din krets. Elektronisk manntall tas for første gang i bruk i Nes.

- I år skal hvert valglokale ha manntallet på dataskjermen. Det betyr at du som nesbu, registrert i manntallet i Nes, kan stemme i ett av de åtte valglokalene, konstaterer formannskapssekretær Are Ausland.

Er du fra Auli, men tilfeldigvis er i Skogbygda, kan du altså gå innom valglokalet der og stemme.

- Når valglokalet i Skogbygda da registrerer i manntallet at du har stemt, blir det også registrert i alle de andre valglokalene, sier Ausland.

Han slår fast at dette gir økt tilgang for å avgi sin stemme, og skulle det være stor trafikk ett sted, kan man oppsøke et annet valglokale.

Åtte valglokaler

De åtte valglokalene i Nes er Auli skole, Fenstad skole, Fjellfoten skole, Haga samfunnshus, Neskollenhallen, Skogbygda skole, Østgård skole og Nes kulturhus.

Valgdagene er søndag og mandag, men mange har allerede benyttet seg av muligheten for å forhåndsstemme.

- Mange har gitt uttrykk for at de verdsetter økt åpningstid i valglokalet der forhåndsstemmer avgis, sier Ausland.

Ausland minner nesbuene om at det kan være lurt å ha med gyldig legitimasjon når du oppsøker valglokalet. Det er faktisk viktigere enn valgkortet.