annonse

Utsatte behandling av saken om Bollerud-blokka

RA201710170919976AR.jpg
Saken om Sentrumsgården og Audun Bolleruds utbyggingsplaner fikk enda en ny vending i gårsdagens politiske møte. Arkiv (Foto: Thomas Frigård)

Politikerne så seg tirsdag nødt til å utsette behandlingen av saken om Audun Bolleruds Sentrumsgården-planer. Les hvorfor her.

John Arne Paulsen

ÅRNES SENTRUM

Utvalget for teknikk, næring og kultur skulle tirsdag kveld behandle Audun Bollerud og August Invests søknad om oppføring av et boligbygg i to etasjer med åtte boenheter på Sentrumsgården-tomta. Saken er oppe til ny behandling etter at den kom tilbake fra Fylkesmannen med beskjed om at kommunen ikke kan avslå planene for utvikling av Sentrumsgården. Kommunen har sågar avslått dem tre ganger. Fylkesmannen mener imidlertid at kommunen ikke har hjemmel til å avslå planene, og opphevet avslaget.

Igjen går rådmannens innstilling ut på å avslå Bolleruds søknad om tillatelse til tiltak. Rådmannen begrunner det med at tiltaket verken tilfredsstiller estetiske krav i bestemmelser eller er tilpasset omkringliggende bebyggelse. I tillegg viser Rådmannen i innstillingen til at det involverte foretaket TM Byggtek AS ikke skal tilfredsstille «formalkrav til utdanning og praksis for arkitekturprosjektering i tiltaksklasse 2» og dermed ikke kan godkjennes for ansvarsrett.

To timer før tirsdagens møte mottok utvalgets medlemmer en epost fra advokaten til Bollerud og August Invest. Administrasjonen opplyste da at de ikke hadde mottatt den samme eposten. Raumnes fikk ikke tilgang til dokumentet på møtet, men i følge Øystein Seland (H) setter advokaten et stort spørsmålstegn ved rådmannens innstilling i saken.

- Dette bør kanskje rådmannen få kommentere før vi behandler saken, sa Seland.

Kommunalsjef Elisabet Frøyland var tydelig overrasket.

- Hvis Audun Bollerud ønsker at vi skal vurdere dette, så må han jo sende det til oss i kommunen, sa hun.

Utvalgsleder Rune Tranum (Ap) valgte å fremme et utsettelsesforslag.

- Det innebærer at saken kan komme opp igjen i formannskapet førstkommende tirsdag uten en innstilling fra oss, sa Tranum.

Utsettelsesforslaget ble enstemmig vedtatt.

Vi følger opp saken.